Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέτυχαν οι προετοιμασίες αντεπίθεσης των Ουκρανών – Ρωσικά πλήγματα στον Νότο – Καταστράφηκαν 100 Bayraktar, προσεχώς Patriot

Απέτυχαν οι προετοιμασίες αντεπίθεσης των Ουκρανών – Ρωσικά πλήγματα στον Νότο – Καταστράφηκαν 100 Bayraktar, προσεχώς Patriot
Οι ρώσοι διαθέτουν 113 τάγματα στην Zaporizhia και 205 στο Donetsk ή συνολικά 254.000 στρατιώτες
(upd 13) Οι προσπάθειες των Ουκρανικών δυνάμεων μέσω μονάδων αναγνώρισης να διαγνώσουν τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων σε όλο το μέτωπο απέτυχαν αφού 6 προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν στα 1.540 χιλιόμετρα του μετώπου καταστράφηκαν έγκαιρα από τα ρωσικά πυρά.
Οι κινήσεις αναγνώρισης είναι προπομπός της Ουκρανικής προετοιμασίας για αντεπίθεση αλλά όλες οι προσπάθειες απέτυχαν...

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιτυχημένη αεροπορική επίθεση στα νότια ενώ συνεχίζουν την προέλαση προς Lyman, Bakhmut, Avdiivka και Marinka στην περιφέρεια του Donetsk…
Οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν στρατεύματα ενώ αναφέρουν ότι σύντομα θα φθάσει το αντιπυραυλικό σύστημα Patriot στην Ουκρανία…
Να τονιστεί ότι οι Ουκρανοί έχουν χρησιμοποιήσει πλήθος drones για να επιτεθούν στους ρώσους και πολλά τουρκικά Bayraktars… από τα οποία 100 τουλάχιστον έχουν καταστραφεί.

Οι ρώσοι διαθέτουν 113 τάγματα στην Zaporizhia και 205 στο Donetsk ή συνολικά 254.000 στρατιώτες

Με βάση τους Ουκρανούς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει 113 τακτικές ομάδες τάγματος (BTGs) στην κατεύθυνση Zaporizhia και 205 BTGs στο Donetsk.
Τι σημαίνει αυτό;
Ένα Τάγμα αριθμεί από 300 έως 1.200 στρατιώτες και υποθέτουμε ότι κάθε Τάγμα ρώσων έχει 800 με 1.000 στρατιώτες.
Αυτό σημαίνει ότι 800 Χ 113 BTGs= 90.400 στρατιώτες στην Zaporizhia και 164.000 σε Donetsk και Luhansk.
Οι αριθμοί 254.000 ίσως να είναι κοντά στην πραγματικότητα.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει 70.000 στην περιοχή Zaporizhia και άλλους 80.000 στην περιοχή Donetsk…

Οι ρώσοι καταστρέφουν Ουκρανικούς στόχους στα νότια

Ρωσικά πλήγματα καταστρέφουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στις γραμμές του νότιου μετώπου, διακόπτοντας τα ουκρανικά σχέδια αντεπίθεσης.
Το πρωί της 9ης Απριλίου 2023, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Kherson προκαλώντας μεγάλη έκρηξη.
Επίσης χτύπησαν έως την Δυτική Ουκρανία στο Lviv.
Τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν με εναέριες βόμβες υψηλής ακρίβειας.
Μια στρατιωτική εγκατάσταση που χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών ήταν πιθανότατα ένας από τους στόχους που καταστράφηκαν στην περιοχή Berislav.
Οι τοπικές ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν την επίθεση, αλλά παραδοσιακά ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για μη στρατιωτικούς στόχους.
«Η ζημιά δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί», ανέφεραν οι επίσημες ουκρανικές πηγές.

Πολλά ουκρανικά οχήματα μάχης καταστράφηκαν από άλλο χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων.
Εικόνες δείχνουν ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού να φλέγεται και πολλά τανκς αλλά και στρατιωτικός εξοπλισμός να καταστρέφεται.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 9 Απριλίου, πολλοί Ουκρανικοί στόχοι επλήγησαν στην περιοχή Zaporizhia.
Ρωσικοί πύραυλοι υψηλής ακρίβειας έπληξαν υπόστεγα που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση συστημάτων HIMARS MLRS και άλλων οπλικών συστημάτων πυροβολικού στο Orekhov.

Στην περιοχή Gulyai-Pole, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έπληξαν το κτίριο της επιχείρησης κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων Zapagrotech με πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας.
Στην επιχείρηση, οι Ουκρανοί έκρυβαν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις επίσης στην περιοχή Zaporozhye, κατέστρεψαν μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων με 70.000 τόνους που χρησιμοποιούσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός και τα στρατηγικά αποθέματα καυσίμων θα χρησιμοποιούνταν στην σχεδιαζόμενη Ουκρανική αντεπίθεση στη νότια γραμμή του μετώπου.

Πράκτορας των Ουκρανών πληροφοριών συνελήφθη στην περιοχή Zaporozhye

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν πράκτορα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας στην περιοχή Zaporozhye.
Διαβίβασε δεδομένα σχετικά με τη θέση των στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή και στην περιοχή Kherson.
Αυτό αναφέρθηκε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της περιοχής.
«Αξιωματικοί επιβολής του νόμου της περιοχής Zaporozhye συνέλαβαν έναν πράκτορα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Ο νεαρός άνδρας μετέδωσε δεδομένα σχετικά με τη θέση στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων στις περιοχές Kherson και Zaporozhye», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.
Σημείωσαν δε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται έλεγχος για την εμπλοκή του κρατουμένου στον βομβαρδισμό της Μελιτόπολης, που διέπραξε ο ουκρανικός στρατός στις 29 Μαρτίου και στις 2 Απριλίου.
Διαπιστώθηκε ότι έφτασε στην περιοχή Zaporozhye με οδηγίες ενός πράκτορα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας για τη συλλογή και τη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τη θέση των στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων.

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν και τον Zelensky - Το Κίεβο αλλάζει τα στρατιωτικά του σχέδια

Στην αποκάλυψη ότι οι ΗΠΑ κατασκόπευαν και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky προχωρά το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο τα διαβαθμισμένα ως απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού στρατού και των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που διέρρευσαν σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα.
Όπως μεταδίδει το CNN, Ουκρανός αξιωματούχος κοντά στον πρόεδρο Zelensky υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις αυτές δεν αποτελούν «έκπληξη», αν και δεν έκρυψε την απογοήτευση του Κιέβου για την τακτική των ΗΠΑ.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι η διαρροή των αμερικανικών εγγράφων στο Διαδίκτυο ανάγκασε το Κίεβο να αλλάξει τα «στρατιωτικά του σχέδια».
Βάσει του δημοσιεύματος, η Ουκρανία έχει αλλάξει κάποια από τα σχέδια της ενόψει της αντεπίθεσης της, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιες είναι οι αλλαγές αυτές και τι βαθμού είναι αυτές.

Η Ρωσία θα προστατεύσει τη Λευκορωσία σαν δικό της έδαφος εάν δεχθεί επίθεση

Η Ρωσία θα προστατεύσει τη Λευκορωσία σε περίπτωση επίθεσης σαν να είναι δικό της έδαφος υποστήριξε ο Λευκορώσος πρόεδρος Alexander Lukashenko λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης που είχε στο Μινσκ με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu.
«Μετά τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο Putin, συμφωνήσαμε ότι εσείς οι ειδικοί θα έρθετε στη Λευκορωσία και θα καθίσουμε μαζί προκειμένου να συζητήσουμε το ζήτημα της ασφάλειας της Λευκορωσίας» υπογράμμισε ο Lukashenko.
Όπως είπε, «στις συνομιλίες που είχα με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin ειπώθηκε ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά της Λευκορωσίας, η Ρωσία θα προστατεύσει τη Λευκορωσία ως δικό της έδαφος».
«Αυτό είναι το είδος των εγγυήσεων ασφαλείας που χρειαζόμαστε.
Χρειαζόμαστε πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας από την «αδελφή» Ρωσία» τόνισε ο Lukashenko.

Τακτική καμένης γης από τους Ρώσους στο Bakhmut

Για τακτική καμένης γης κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις στο Bakhmut ο διοικητής των χερσαίων ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Oleksandr Syrskyi, ο οποίος κάνει λόγο για μια δύσκολη κατάσταση.
«Ο εχθρός έχει περάσει στην τακτική της καμένης γης που είχε υιοθετήσει και στη Συρία.
Καταστρέφει κτήρια και θέσεις με αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού.
Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά ελεγχόμενη» υποστήριξε ο Syrskyi, επισημαίνοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις φέρνουν ειδικές δυνάμεις και αερομεταφερόμενες μονάδες για να συνδράμουν στην επίθεση στην πόλη, καθώς όπως τονίζει, έχουν «εξουθενωθεί» οι μαχητές της Wagner.

Κόλαση στο Bakhmut… η κατάσταση είναι καταστροφική


«Το Bakhmut αντιστέκεται και συνεχίζονται οι προμήθειες όπλων, αλλά «οι Ρώσοι είναι πιο πολλοί από εμάς και έχουν περισσότερα πυρομαχικά», δήλωσε ο Yuriy Syrotyuk, ένας Ουκρανός στρατιώτης σε συνέντευξή του στην εθνική τηλεόραση, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση στο Bakhmut είναι «πραγματικά δραματική» για τις δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς υπερτερούν αριθμητικά τα ρωσικά στρατεύματα και οι Wagner.
«Είναι κόλαση στο Bakhmut, οι μάχες Πόλης είναι κόλαση»
«Αλλά οι δρόμοι ανεφοδιασμού είναι ακόμα ανοιχτοί και οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν τις θέσεις τους», σημειώνοντας ότι οι μισθοφόροι Wagner ήταν πολύ πιο επιθετικοί ενώ και Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εμπλέκονται»

Η μεγάλη μάχη για την κατάληψη του σιδηροδρόμου του Bakhmut

Η κατάσταση των Ουκρανών στο Bakhmut κάθε μέρα γίνεται και πιο τραγική.
Η κύρια μάχη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη δυτικά του κέντρου της πόλης, κοντά στον σιδηρόδρομο.
Μια σκληρή μάχη συνεχίζεται για τον έλεγχο του σταθμού Bakhmut-2, όπου η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έστειλε μια άλλη ομάδα επίθεσης σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη θέση της.
Ο έλεγχος του σιδηροδρομικού σταθμού Bakhmut είναι στρατηγικής σημασίας.
Η ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκαθάρισης σε αυτή την περιοχή θα ανοίξει το δρόμο για την περαιτέρω επίθεση των Wagner στα δυτικά προάστια του Bakhmut.
Οι μάχες στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Bakhmut επιβεβαιώνουν ότι η βορειοδυτική συνοικία Internat (επίσης γνωστή ως Selishche, πρόκειται για μια κατοικημένη περιοχή δίπλα στη βιομηχανική ζώνη) έχει τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.
Στις 9 Απριλίου οι Wagner ανακοίνωσαν μια νέα επιτυχία στην κεντρική συνοικία του Bakhmut.
Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του Upper Park, όπου βρισκόταν η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Νωρίτερα, επιβεβαιώθηκε ότι οι ρώσοι έλεγξαν το ξενοδοχείο Atlantic, που βρίσκεται στα ανατολικά.
Οι Wagner ανέφεραν επίσης ότι η πρώτη γραμμή οριοθετείται στην περιοχή του γηπέδου Avangard.
Οι ρωσικές στρατιωτικές πηγές υποστήριξαν ότι οι Wagner ελέγχουν το στάδιο, καθώς και το σχολείο Νο 7 και το Αγροτικό Λύκειο, που βρίσκεται στα βόρεια στις οδούς Kovalskaya και Blagoveshchenskaya.
Στις 8 και 9 Απριλίου, σύμφωνα με ορισμένες προκαταρκτικές αναφορές, ο τελευταίος δρόμος από το Bakhmut που οδηγεί στην πόλη Chasiv Yar αποκόπηκε από τους Wagner.
Πολλά πτώματα Ουκρανών στρατιωτών είναι ξαπλωμένα στους δρόμους

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών

Η μεταφορά ουκρανικών στρατιωτικών προμηθειών και ενισχύσεων κατά μήκος του μοναδικού δρόμου που είναι ακόμη ανοικτός συνοδεύεται από μεγάλες απώλειες.
Ο δρόμος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων και έχει υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω του βομβαρδισμού από τους ρώσους.
Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να αποσύρει τα υπόλοιπα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα για να ανασυνταχθεί και να εξαπολύσει τυχόν αντεπιθέσεις, αλλά βομβαρδίζονται μαζικά από ρωσικά drones και πυροβολικό.
Συγκεκριμένα, οι Wagner χρησιμοποιούν βλήματα πυροβολικού Krasnopol των 152 χλστ αλλά και περιπλανώμενους πυραύλους Lancet καταστρέφοντας Ουκρανικές θέσεις…

Ο δρόμος προς το Chasiv Yar….

Ο Ουκρανικός στρατός συνεχίζει να υφίσταται σοβαρές απώλειες στο Bakhmut.
Ακόμη και η απόφαση της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης να στείλει τις καλύτερες στρατιωτικές μονάδες τους στην περιοχή δεν εμπόδισε τη ρωσική προέλαση.
Αυτό επιβεβαιώθηκε από τα μυστικά έγγραφα των ΗΠΑ που διέρρευσαν πρόσφατα.
Μέρος των μυστικών εγγράφων των ΗΠΑ που εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αφορούσαν την κατάσταση στο Bakhmut, ανέφεραν οι New York Times.
Αυτές είναι επιχειρησιακές περιλήψεις που συνέταξε ο Αρχηγός του Επιτελείου των ΗΠΑ με βάση πληροφορίες, δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν τις ενέργειες της ανώτατης στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας

Τα έγγραφα που χρονολογούνται στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου επιβεβαίωσαν ότι ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας, Kirill Budanov, εκείνη την εποχή αξιολόγησε την κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων ως «καταστροφική».
Πρότεινε να αναπτυχθούν επίλεκτες μονάδες υπό τη διοίκηση του στο Bakhmut για δύο εβδομάδες προκειμένου να απωθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα και να τους αποτρέψουν από το να εμποδίσουν τις οδούς ανεφοδιασμού.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Roman Mashovets ισχυρίστηκε ότι «οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν την εντύπωση ότι σχεδόν μπήκαν σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον».
Από την άποψη αυτή, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, ζήτησε να μεταφέρει μέρος της ειδικής μονάδας Kraken στο Bakhmut.
Αυτοί οι στρατιώτες έχουν ένα στόχο να σκοτώνουν όσους Ουκρανούς πάνε να υποχωρήσουν.
Παρά τις μεγάλες απώλειες, οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν να μην υποχωρήσουν από το Bakhmut.
Ο Zelensky εξηγώντας αυτή την απόφαση, υποστήριξε ότι εάν ο Ουκρανικός στρατός χάσει το Bakhmut ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να προχωρήσει σε άλλες πόλεις στο δυτικό Donetsk.

Οι ρώσοι μπήκαν στην Marinka

Ένα εργοστασίο επισκευής ελαστικών στην πόλη Marinka, στο Donetsk τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, ανέφερε ο σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk - DPR, Yan Gagin.
«Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιχειρήσεων επίθεσης, το εργοστάσιο επισκευής ελαστικών στη Marinka οι ρώσοι το κατέλαβαν.
Η θέση του εργοστασίου έχει στρατηγική θέση λόγω της οχύρωσης της περιοχής.

Ενισχύει την αεράμυνα της η Ρωσία στα σύνορα με την Φινλανδία

Στην ενίσχυση της αεράμυνας της στα βορειοδυτικά της σύνορα με την Φινλανδία αναμένεται να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Ρωσία ως απάντηση στην ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
«Η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει την αεράμυνα στα βορειοδυτικά σύνορά της για να αντιμετωπίσει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις της ρωσικής αεράμυνας αναμφίβολα σχεδιάζονται και θα εφαρμοστούν» υπογράμμισε ο αντιστράτηγος Andrei Demin, αναπληρωτής διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Φθάνουν οι Patriot

Τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot και SAMP/T, που υποσχέθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιταλία και η Γαλλία, θα φτάσουν σύντομα στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU) Yuriy Ignat.
«Μιλάμε για τα συστήματα που μας έχουν ήδη υποσχεθεί - NASAMS, Iris-T, καθώς και Patriot και SAMP / T, τα οποία θα πρέπει να παραδοθούν στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον»
Δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς αναμένονται στις ουκρανικές αρχές.
Ταυτόχρονα, ο Ignat είπε ότι ο ουκρανικός στρατός θα ήθελε να παραλάβει αμερικανικά μαχητικά F-16 από τη Δύση.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot και το HIMARS MLRS.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στα τέλη Μαρτίου ότι η Ουκρανία χρειαζόταν 20 συστήματα αεράμυνας Patriot.

Καταστράφηκαν πάνω από 100 drones Bayraktars

Συστήματα αεράμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέρριψαν περισσότερα από 100 «Bayraktars» από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ ρώσοι στρατιωτικοί χαρακτήρισαν ντροπιαστικό το περιστατικό με το αμερικανικό MQ-9 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

«Δεν υπάρχουν ουσιαστικά θεμελιώδεις διαφορές στη μάχη κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στρατηγικού επιπέδου όπως το American Global Hawk (RQ-4) και το Reaper (MQ-9) ή το επιχειρησιακό-τακτικό τουρκικό Bayraktars-TB σε σύγκριση με τα επανδρωμένα αεροπλάνα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει πάνω από 100 Bayraktars που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από την Τουρκία.

Το Ιράν δοκιμάζει επιτυχώς drone καμικάζι, εμβέλειας 450 χλμ

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) δοκίμασε με επιτυχία ένα drone καμικάζι μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας εξοπλισμένο με κεφαλή 50 κιλών.
Αυτό το drone είναι μέρος μιας σειράς drones καμικάζι των χερσαίων δυνάμεων του IRGC, που αναπτύχθηκε και παρήχθη από το Ιράν.
Το drone ονομάζεται «Meraj-532», και είναι εξοπλισμένο με εμβολοφόρο κινητήρα, η εμβέλεια πτήσης μονής κατεύθυνσης είναι 450 χιλιόμετρα.

9april2023_Military_Situation_in_region_of_Donbass-768x1021.jpg

9april2023_Ukraine_Bakhmut_Map-768x535.jpg

Kharkiv_Battle_Map_Draft_April_92023_1.png


Donetsk_Battle_Map_Draft_April_9_2023_1.png


Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_92023_1.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_April_92023_1.png

Bakhmut
Bakhmut_7_April_2023_Maxar_2.png
Ρωσικά πλήγματα στην Νότια Ουκρανία
kher-768x578.jpg

Το νέο ιρανικό drones «Meraj-532»
image_2023-04-09_150503434-e1681041960728-768x432.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης