Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν και τον Zelensky - Το Κίεβο αλλάζει τα στρατιωτικά του σχέδια

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν και τον Zelensky - Το Κίεβο αλλάζει τα στρατιωτικά του σχέδια
Η διαρροή των αμερικανικών εγγράφων στο Διαδίκτυο ανάγκασε το Κίεβο να αλλάξει τα «στρατιωτικά του σχέδια».
Στην αποκάλυψη ότι οι ΗΠΑ κατασκόπευαν και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky προχωρά το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο τα διαβαθμισμένα ως απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού στρατού και των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που διέρρευσαν σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα στο Διαδίκτυο.
Όπως μεταδίδει το CNN, Ουκρανός αξιωματούχος κοντά στον πρόεδρο Zelensky υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις αυτές δεν αποτελούν «έκπληξη», αν και δεν έκρυψε την απογοήτευση του Κιέβου για την τακτική των ΗΠΑ.

Πλήγματα σε ρωσικό έδαφος

Μάλιστα αναφέρεται πως ο Zelensky είχε προτείνει στα τέλη Φεβρουαρίου να πληγούν ρωσικοί στόχοι στην περιοχή του Rostov στη Ρωσία μέσω drones, τη στιγμή που επισημαίνονται οι φόβοι των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο το Κίεβο να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς προκειμένου να πλήξει στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Για αυτό άλλωστε επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να παράσχουν τέτοιου είδους όπλα στην Ουκρανία, προκειμένου να μην κλιμακωθεί η σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αλλάζει τα σχέδια του το Κίεβο

Σύμφωνα με το CNN, η διαρροή των αμερικανικών εγγράφων στο Διαδίκτυο ανάγκασε το Κίεβο να αλλάξει τα «στρατιωτικά του σχέδια».
Βάσει του δημοσιεύματος, η Ουκρανία έχει αλλάξει κάποια από τα σχέδια της ενόψει της αντεπίθεσης της, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιες είναι οι αλλαγές αυτές και τι βαθμού είναι αυτές.

Σε κίνδυνο οι σχέσεις των ΗΠΑ

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι αποκαλύψεις αυτές ενδεχομένως να επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις των ΗΠΑ με πολλές συμμαχικές τους δυνάμεις.
Οι αμερικανικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν για το κατά πόσο τα έγγραφα αυτά είναι αυθεντικά καθώς και για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτή τη διαρροή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης