Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανέτοιμη η Κριμαία για την αντεπίθεση των Ουκρανών - Ρωσία: Σύγχρονη και σε βάθος η άμυνα

Πανέτοιμη η Κριμαία για την αντεπίθεση των Ουκρανών - Ρωσία: Σύγχρονη και σε βάθος η άμυνα
Δεν υποτιμούμε τους Ουκρανούς, αλλά δεν θα γίνει καμία καταστροφή λέει ο κυβερνήτης της Κριμαίας
Σχετικά Άρθρα
Διαβεβαιώσεις πως η Κριμαία είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει την αντεπίθεση των Ουκρανών όποτε και αν αυτή εκδηλωθεί παρέχει ο Sergei Aksyonov, ο κυβερνήτης της Κριμαίας, τονίζοντας πως η άμυνα της χερσονήσου έχει οργανωθεί σε βάθος και με πολύ σύγχρονο τρόπο.
«Ο ρωσικός στρατός έχει κτίσει μια σύγχρονη και σε βάθος άμυνα στην Κριμαία και εξακολουθεί να παρέχει οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την προστασία της χερσονήσου.
Όσον αφορά την ουκρανική αντεπίθεση στην Κριμαία για την οποία όλοι γραφούν και μιλούν, θέλω να πω, χωρίς να υποτιμώ τον εχθρό, ότι είμαστε έτοιμοι για αυτήν και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία καταστροφή» υπογράμμισε ο Aksyonov, ο οποίος είπε ότι θεωρεί σωστή και δικαιολογημένη την απόφαση να οργανωθούν αμυντικές δομές στην Κριμαία.

Επαρκείς δυνάμεις

«Αυτό δεν σημαίνει ότι και θα χρειαστούν αυτές οι αμυντικές δομές.
Έπρεπε να προετοιμαστούμε για οποιαδήποτε εξέλιξη, και το κάναμε.
Μπορούμε να πούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν κτίσει μια σύγχρονη και σε βάθος άμυνα, πολλά έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται έτσι ώστε να δοθούν στους υπερασπιστές μας οτιδήποτε χρειάζονται.
Υπάρχουν πολύ περισσότερες από τις δυνάμεις που απαιτούνται» τόνισε ο Aksyonov.

Καλά οχυρωμένη

Την ίδια θέση συμμερίζεται και ο Vladimir Konstantinov, ο πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Κριμαίας, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ουκρανικός στρατός δεν θα καταφέρει σε καμία περίπτωση να «κόψει» τον χερσαίο διάδρομο της Ρωσίας με την Κριμαία, καθώς η διαδρομή αυτή είναι πολύ καλά οχυρωμένη.

Δεν μπορούν να μας νικήσουν

«Στρατηγικά, ο εχθρός δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία.
Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό.
Είναι αδύνατο να μας νικήσουν.
Επομένως, πρέπει να δημιουργήσουν τουλάχιστον κάποιου είδους νικηφόρο αποτέλεσμα κάνοντας κάποιου είδους επιτυχημένη επιθετική επιχείρηση με ορισμένες συνέπειες.
Υπό αυτήν την έννοια, ο χερσαίος διάδρομος που σχηματίστηκε στην χώρα μας με την απελευθέρωση των νέων εδαφών, είναι στρατηγικής σημασίας για την Κριμαία και τις νέες ρωσικές οντότητες.
Θα προσπαθήσουν να τον καταστρέψουν.
Αλλά δεν θα τα καταφέρουν, ο διάδρομος είναι καλά οχυρωμένος και προστατευμένος από τις δυνάμεις μας» είπε ο Konstantinov.

Ούτε καν θα επιτεθούν

Υπό αυτά τα δεδομένα ο Konstantinov εκτίμησε ότι τελικά το Κίεβο δεν πρόκειται να επιτεθεί στην Κριμαία.
«Ζούμε σε μια περίοδο πληροφοριακού πολέμου.
Φυσικά, μπορεί να είναι παραπληφόρηση.
Έχουν δηλώσει τις προθέσεις τους εδώ και μήνες, αλλά θέλουν πραγματικά να χτυπήσουν την Κριμαία;» διερωτήθηκε ο Konstantinov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης