Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επεισόδιο στη Βαλτική – Γερμανικό αεροσκάφος παραλίγο να παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ρωσίας, αναχαιτίστηκε από Su - 27

Επεισόδιο στη Βαλτική – Γερμανικό αεροσκάφος παραλίγο να παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ρωσίας, αναχαιτίστηκε από Su - 27
Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως αεροσκάφος R-3C Orion του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού
Ρωσικό μαχητικό Su-27 απογειώθηκε για να συνοδεύσει γερμανικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο κανάλι του Telegram.
Εναέριος στόχος που προσέγγιζε τα ρωσικά σύνορα έγινε αντιληπτός σήμερα (12/4/2023).
Για να αποτραπεί η παραβίαση των συνόρων, ένα μαχητικό Su-27 από τις δυνάμεις αεράμυνας της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας απογειώθηκε.
Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως αεροσκάφος R-3C Orion του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το Ria Novosti.
Το υπουργείο τόνισε ότι το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού ολοκλήρωσε την επιχείρηση σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του διαστήματος πάνω από τα διεθνή ύδατα.
Όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ο αριθμός των πτήσεων από αναγνωριστικά και τακτικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 30% το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώνονται να συνοδεύσουν τα στρατιωτικά αεροσκάφη των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, τα οποία προσπαθούν να πετάξουν μέχρι τα σύνορα του ρωσικού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης