Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,5% - Προσδοκίες για «παύση» στις αυξήσεις επιτοκίων

Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,5% - Προσδοκίες για «παύση» στις αυξήσεις επιτοκίων
JPMorgan, Wells Fargo και Citi δημοσιεύουν αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
Οι προσδοκίες για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες στηρίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να καταγράφουν κέρδη για 5η διαδοχική συνεδρίαση.
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι αμερικανικές τράπεζες, με τις JPMorgan, Wells Fargo και Citi να δημοσιεύουν αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο 2023.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,4% στις 15.791 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.855 μονάδες.
Στις 7.499 μονάδες με άνοδο 0,3% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,4% στις 27.736 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει οριακές μεταβολές στις 9.315 μονάδες.
Ήπια άνοδο 0,3% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια υποχωρεί 0,3% στις 2.536 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 42 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Μαϊου στο -1%.
Οριακές απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent υποχωρεί 0,4% στα 85,77 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό -0,3% στα 81,94 δολ. το βαρέλι.

Θετικό το κλίμα στις αγορές της Ασίας

H επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες θα απέχουν από την περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής τους, αν και οι φόβοι για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης περιόρισαν τα κέρδη.
Η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης πάγωσε τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων. Η κίνηση αυτή έγινε επίσης καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία της Σιγκαπούρης επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το πρώτο τρίμηνο του 2023.
Τα στοιχεία για τις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο πληθωρισμός του δείκτη τιμών παραγωγού υποχώρησε περαιτέρω τον Μάρτιο.
Τα στοιχεία, τα οποία ήρθαν μία ημέρα μετά την πτώση του δείκτη τιμών καταναλωτή, ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι επίκειται παύση του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της Fed.
Οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων Fed Fund δείχνουν ότι οι αγορές τιμολογούν μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Μάιο, ακολουθούμενη από μια παύση τον Ιούνιο.
Η προοπτική μιας παύσης στις αυξήσεις των επιτοκίων παγκοσμίως στήριξε τις ασιατικές αγορές, με τους δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας να σημειώνουν άνοδο 0,3% και 0,2% αντίστοιχα.
Οι δύο αυτοί δείκτες υποστηρίχθηκαν επίσης από την απροσδόκητη ανάκαμψη των εξαγωγών, η οποία θα μπορούσε να προαναγγείλει μια μεγαλύτερη οικονομική ανάκαμψη στη χώρα, σημειώνει το investing.com.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε αμετάβλητος, καθώς τα τοπικά τεχνολογικά βαριά χαρτιά υπέστησαν μεγάλες απώλειες αυτή την εβδομάδα.
Ο ιαπωνικός Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 1%, δεδομένου ότι η στάση της Τράπεζας της Ιαπωνίας είναι πολύ πιο ήπια από τις περισσότερες άλλες κεντρικές τράπεζες.
Ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης αυξήθηκε κατά 0,3%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας και ο ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύθηκαν 0,5% έκαστος.
Η απόφαση της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης να σταματήσει τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων έρχεται λίγο μετά από παρόμοιες κινήσεις από αρκετές περιφερειακές ομολόγους της, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Νότιας Κορέας, των Φιλιππίνων και της Αυστραλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης