Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ρωσική μονάδα σαμποτάζ «βύθισε στον βάλτο» το Leopard MBT της Ουκρανίας

Η ρωσική μονάδα σαμποτάζ «βύθισε στον βάλτο» το Leopard MBT της Ουκρανίας
Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard έχουν ήδη αρχίσει να επιχειρούν στην περιοχή της Χερσώνας
Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard έχουν ήδη αρχίσει να επιχειρούν στην περιοχή της Χερσώνας και ένα από αυτά έχει ήδη "βυθιστεί" από ρωσική μονάδα σαμποτάζ, δήλωσε στο RIA Novosti ο διοικητής μιας από τις μονάδες της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καταγράφηκε επανειλημμένα ο βομβαρδισμός σημείων ελέγχου από γερμανικής προέλευσης άρματα Leopard.
Το ρωσικό τμήμα σαμποτάζ κατέλαβε ένα άρμα Leopard.
Δεν μπορούσαν να το σύρουν στα μετόπισθεν, οπότε το βύθισαν σε έναν βάλτο.
Τα Leopards είναι εδώ, ήδη πολεμούν", δήλωσε ο αξιωματικός.
Πρόσθεσε ότι τα ρωσικά μαχητικά κατέγραψαν τη χρήση γερμανικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από την ουκρανική πλευρά.
Κατά πάσα πιθανότητα, ελέγχονταν από Γερμανούς μισθοφόρους.
Το EurAsian Times δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς του αξιωματικού που ισχυρίστηκε ότι "βύθισε" το γερμανικής προέλευσης άρμα μάχης.
Εν τω μεταξύ, βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αρκετά ουκρανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα να κολλάνε στο εποχικά υγρό έδαφος, με κάποια από αυτά να έχουν χτυπηθεί, γεγονός που δείχνει ότι η Ρωσία μπορεί να εκμεταλλευτεί τη γεωγραφία για να καταστρέψει περισσότερα από αυτά.

Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα

Οι Ρώσοι φαίνεται να επαναλαμβάνουν το περίφημο επεισόδιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το καλοκαίρι του 1941.
Η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα της ναζιστικής Γερμανίας τον Ιούνιο, αφού διείσδυσε 500 μίλια βαθιά μέσα στη Ρωσία και βρέθηκε σε απόσταση 200 μιλίων από τη Μόσχα, έπρεπε ξαφνικά να αντιμετωπίσει τον παγωμένο χειμώνα που αδρανοποιούσε τα στρατεύματα και τα μηχανήματα.
Μαζί με ένα κομβόι από χαλασμένα άρματα μάχης και βαρέα οχήματα που δεν μπορούσαν να διασχίσουν τους δρόμους στην περιβόητη λασπωμένη εποχή της "rasputista" λόγω της βροχής και του λιωμένου χιονιού τον Οκτώβριο, ο Κόκκινος Στρατός παραλίγο να εκτοπίσει τη Βέρμαχτ.
Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η Σοβιετική Ένωση χρησιμοποίησε τον χρόνο αυτό για να προετοιμαστεί βιομηχανικά και να εκπαιδευτεί καλύτερα.
Η ίδια "rasputitsa", γνωστή και στην Ουκρανία με το ίδιο όνομα, καθιστά τα χωράφια και τους μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους αδιάβατους για περίπου ένα μήνα το φθινόπωρο και την άνοιξη.
Τα άρματα μάχης, τα οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων και τα πυροβόλα βυθίζονται στο υγρό χώμα.

nazi.jpg

Έτσι, η Ρωσία φαίνεται να έχει επαναλάβει ένα τέχνασμα της ιστορίας στον σημερινό πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος φτάνει στην πιο αποφασιστική του φάση.
Μια σειρά από βίντεο σε διάφορα φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης, που ανέβηκαν μεταξύ 7 και 10 Απριλίου, δείχνει ουκρανικά τεθωρακισμένα είτε να έχουν κολλήσει στο λασπωμένο έδαφος είτε να έχουν καταστραφεί -ή και τα δύο- σε περιοχές που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται κοντά στο Μπαχμούτ και το Ντονμπάς.
Ένα βίντεο δείχνει μια άποψη από την κορυφή του πυργίσκου ενός οχήματος μάχης πεζικού BMP (IFV), πιθανώς ουκρανικού, που ταξιδεύει σε έναν υγρό δρόμο με τρία τουρκικής κατασκευής οχήματα Kipri ανθεκτικά σε ενέδρες με προστασία από νάρκες (MRAP) εγκαταλελειμμένα στο δρόμο.
Η τοποθεσία που ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στο Μπαχμούτ, σύμφωνα με διάφορες ανεξάρτητες αναρτήσεις σε ομάδες Telegram, έδειξε τα οχήματα να έχουν υποστεί ελαφρές ζημιές.
Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάλειψή τους δεν οφειλόταν σε καταστροφή αλλά καθαρά σε προβλήματα κινητικότητας στο έδαφος.
Ένα άλλο βίντεο από τις 8 Απριλίου στο Μπαχμούτ έδειξε αρκετά κατεστραμμένα τεθωρακισμένα, συμπεριλαμβανομένου ενός BTR-4, πιθανώς ενός άρματος T-72, τριών Humvees και ενός οχήματος μεταφοράς στρατευμάτων M113. Ένα βίντεο έδειξε επίσης ένα BTR και ένα BMP να προσπαθούν να ρυμουλκήσουν το ένα το άλλο και ένα MRAP, με τους τροχούς του BTR να κολλάνε στο βαθύ λασπόχωμα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης