Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Η Νορβηγία είναι μία εχθρική χώρα, μετά τις απελάσεις διπλωματών μας – Η Ρωσία θα της δώσει σκληρή απάντηση

Zakharova: Η Νορβηγία είναι μία εχθρική χώρα, μετά τις απελάσεις διπλωματών μας – Η Ρωσία θα της δώσει σκληρή απάντηση
Η Zakharova τόνισε ότι η Μόσχα θεωρεί αυτή την απόφαση του Όσλο ως «σκόπιμη κλιμάκωση της εχθρότητας προς τη Ρωσία»
Σχετικά Άρθρα
Η Νορβηγία, ανακοινώνοντας την απέλαση 15 Ρώσων διπλωματών, επιβεβαίωσε το καθεστώς της ως εχθρικής χώρας προς τη Ρωσία και αυτή η απόφαση θα ακολουθηθεί από σκληρή απάντηση, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Καταφέρθηκε σοβαρό πλήγμα στις ρωσο – νορβηγικές σχέσεις.
Ξανά και ξανά, η Νορβηγία επιβεβαιώνει το καθεστώς της ως εχθρικής χώρας προς τη Ρωσία.
Αυτές οι ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς αντίδραση εκ μέρους μας, θα δώσουμε μια σκληρή απάντηση», σημείωσε η Ρωσίδα αξιωματούχος.
Η Zakharova τόνισε ότι η Μόσχα θεωρεί αυτή την απόφαση του Όσλο ως «σκόπιμη κλιμάκωση της εχθρότητας προς τη Ρωσία».
«Δεν διατυπώνονται συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον Ρώσων διπλωματών, αντίθετα, τους τελευταίους μήνες, τα νορβηγικά ειδησεογραφικά πρακτορεία εξαπέλυσαν ακόμη μια εκστρατεία ψευδών ειδήσεων σχετικά με την υποτιθέμενη έκθεση της ρωσικής ''κατασκοπευτικής δραστηριότητας'' », τόνισε η Zakharova.

Παραπληροφόρηση

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παραπληροφόρηση από τα μέσα ενημέρωσης κατ' εντολή των νορβηγικών αρχών και των υπηρεσιών πληροφοριών και υπό εξωτερική επιρροή σχεδιάστηκε εκ των προτέρων προκειμένου να δικαιολογηθεί η πρόσθετη όξυνση των σχέσεων με τη Ρωσία που βρίσκονται ήδη στο χαμηλότερο σημείο τους», πρόσθεσε η Ρωσίδα εκπρόσωπος.
Την Πέμπτη (13/4), οι αρχές της Νορβηγίας κήρυξαν 15 πρόσωπα της ρωσικής πρεσβείας ως ανεπιθύμητα.
Σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Anniken Huitfeldt, «ασχολούνταν με δραστηριότητες ασυμβίβαστες με το διπλωματικό τους καθεστώς».
Η Νορβηγίδα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα της πάντα θα «υποδέχεται Ρώσους διπλωμάτες» και πως «θέλει να διατηρήσει τις κανονικές διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης