Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ντουμπάι: Στους 16 οι νεκροί και 9 οι τραυματίες από πυρκαγιά στον τέταρτο όροφο κτιρίου

Ντουμπάι: Στους 16 οι νεκροί και 9 οι τραυματίες από πυρκαγιά στον τέταρτο όροφο κτιρίου
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τέταρτο όροφο κτιρίου στο Al Ras,  όπου μένουν κυρίως ξένοι εργαζόμενοι
Στους 16 ανέρχονται οι νεκροί και στους 9 οι τραυματίες από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κτίριο διαμερισμάτων στο Ντουμπάι, σε λαϊκή συνοικία του πλούσιου εμιράτου του Κόλπου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 15/4 στον τέταρτο όροφο κτιρίου στο Al Ras, μια από τις παλαιές συνοικίες της πόλης, όπου μένουν κυρίως ξένοι εργαζόμενοι.
Ακόμη παραμένει άγνωστη η εθνικότητα των θυμάτων.
«Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η πλημμελής τήρηση των κανόνων ασφάλειας του κτιρίου» είναι ο λόγος που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.
«Οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν ενδελεχή έρευνα προκειμένου να συντάξουν λεπτομερή έκθεση για τις αιτίες του ατυχήματος», ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Πάντως, στο παρελθόν έχουν σημειωθεί μεγάλες πυρκαγιές που προκάλεσαν ζημιές, αλλά όχι θύματα, ενώ το 2017 οι αρχές ανακοίνωσαν την υιοθέτηση αυστηρότερου οικοδομικού κανονισμού, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, που συνδέεται κυρίως με τα εύφλεκτα υλικά που χρησιμοποιούνται για την εξωτερική κάλυψη των κτιρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης