Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακελειό σε υδάτινο πάρκο στο Μεξικό – Ένοπλοι άνοιξαν πυρ, 7 νεκροί και ένας τραυματίας

Μακελειό σε υδάτινο πάρκο στο  Μεξικό – Ένοπλοι άνοιξαν πυρ, 7 νεκροί και ένας τραυματίας
Μεταξύ των θυμάτων και ένα 7χρονο παιδί
Νεκροί από πυρά ομάδας αγνώστων στο υδάτινο πάρκο La Palma, στην πολιτεία Guanajuato, στο κεντρικό Μεξικό, είναι 7 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα 7χρονο παιδί, ενώ υπάρχει και ένα βαριά τραυματισμένος.
Το μακελειό σημειώθηκε το Σάββατο 15/4 από ομάδα ενόπλων που εισέβαλε στο γεμάτο κόσμο υδάτινο πάρκο La Palma, όπου η αστυνομία βρήκε «κάλυκες και τα πτώματα τριών γυναικών, τριών ανδρών και ενός παιδιού επτά ετών», ενώ «ένας άνθρωπος τραυματίστηκε βαριά», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος της Cortazar, όπου διαπράχθηκε η επίθεση.

Το συμβάν

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του υδάτινου πάρκου, οι ένοπλοι κατέφθασαν στο κέντρο ψυχαγωγίας περί τις 16:30 (τοπική ώρα, 01:30 ώρα Ελλάδας) για να διαπράξουν τη σφαγή.
Οι ένοπλοι δράστες κινήθηκαν απευθείας εναντίον συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, εκτέλεσαν τα μέλη της προτού προκαλέσουν καταστροφές στο εμπορικό κατάστημα του κέντρου, σύμφωνα με τις αρχές. Μάλιστα, πήραν μαζί τους κάμερες και την οθόνη του κλειστού συστήματος παρακολούθησης.
Σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο Debate Noticias, φαίνονται θύματα πεσμένα στο έδαφος μέσα σε σύννεφα καπνού που μοιάζουν να προέρχονται από τους πυροβολισμούς, ενώ άλλοι τρέχουν να κρυφτούν ή να βρουν μέλη των οικογενειών τους. Ο άνδρας που κρατάει την κάμερα αναφέρει πως «είχαμε πυροβολισμούς, υπάρχουν νεκροί στο υδάτινο πάρκο (...) ήρθαν σικάριος (σ.σ. πληρωμένοι εκτελεστές), καμιά 20ριά».

Έρευνες

Το υδάτινο πάρκο, στο οποίο υπάρχουν κήποι και πισίνες, κοντά σε πανεπιστημιούπολη, περικυκλώθηκε από τον στρατό και την πολιτειακή αστυνομία.
Διενεργούνται έρευνες για το μακελειό που σημειώθηκε την τελευταία ημέρα των ανοιξιάτικων σχολικών διακοπών.
Είχαν προηγηθεί επεισόδια σε παραλίες στον Ειρηνικό και στην Καραϊβική, όμως αυτή είναι η πρώτη επίθεση σε οικογενειακό κέντρο αναψυχής.
Σημειώνεται ότι η βιομηχανική πολιτεία Guanajuato είναι ανάμεσα σε αυτές που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα προβλήματα λόγω της δράσης συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης των καρτέλ Νέα Γενιά του Jalisco και Santa Rosa de Lima. Η πλειοψηφία των επιθέσεων στην περιοχή γίνονται νύχτα και συνήθως έχουν στόχους μπαρ και οι αρχές συνήθως τις αποδίδουν σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.
Πάντως, από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν εξαπολύθηκε ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας, στο Μεξικό έχουν διαπραχθεί περισσότερες από 350.000 δολοφονίες, από τις οποίες οι περισσότερες αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης