Διεθνή

ΗΠΑ: O Biden κόβει τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρoκίνητα των VW, Nissan, Rivian, Hyundai, Volvo - Ο λόγος

ΗΠΑ: O Biden κόβει τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρoκίνητα των VW, Nissan, Rivian, Hyundai, Volvo - Ο λόγος
Η κυβέρνηση Biden έχει υιοθετήσει νέα νομοθεσία περί προμήθειας μπαταριών EV με στόχο τη διακοπή της εξάρτησης των ΗΠΑ από την Κίνα για τις αλυσίδες εφοδιασμού
Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα που παράγουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, BMW, Nissan, Rivian, Hyundai και Volvo χάνουν στο εξής την έκπτωση φόρου 7.500 δολαρίων βάσει των νέων κανόνων περί προμήθειας μπαταριών.
Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών πρόσθεσε επίσης ότι βάση της νέας νομοθεσίας, θα μειωθεί κατά το ήμισυ η έκπτωση φόρου για το Tesla Model 3 Standard Range Rear Wheel Drive στα 3.750 δολάρια, ωστόσο άλλα μοντέλα της Tesla θα διατηρήσουν την πλήρη έκπτωση φόρου των 7.500 δολαρίων.
Οι νέοι κανόνες των ΗΠΑ περί προμήθειας μπαταριών αποσκοπούν στη διακοπή της εξάρτησης των Ηνωμένων Πολιτειών από την Κίνα για τις αλυσίδες εφοδιασμού μπαταριών EV.
Οι νέοι κανόνες περί μπαταριών τέθηκαν σε ισχύ τον Μάρτιο 2023 αλλά είχαν θεσμοθετηθεί από τον Αύγουστο αποτελώντας κομμάτι του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA).
Ο νόμος IRA απαιτεί το 50% της αξίας των εξαρτημάτων της μπαταρίας να παράγονται ή να συναρμολογούνται στις ΗΠΑ και στον Καναδά ή το 40% της αξίας των κρίσιμων ορυκτών που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες τους να προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή έναν εταίρο ελεύθερου εμπορίου για να παίρνουν έκπτωση φόρου 3.750 δολαρίων.
Ο νόμος απαιτεί επίσης τα οχήματα να συναρμολογούνται στη Βόρεια Αμερική ώστε να παίρνουν ολόκληρη την έκπτωση φόρου των 7.500 δολαρίων, κριτήριο το οποίο το περασμένο φθινόπωρο έθετε εκτός επιδότησης το 70% των έως πρότινος επιλέξιμων μοντέλων.
Τελικά όμως φαίνεται ότι κάποιες αμερικανικές εταιρείες μετέφεραν μέρος της συναρμολόγησης στις ΗΠΑ καθώς σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση το 65% των πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων πρώτου τριμήνου στις ΗΠΑ πληρούσε τις απαιτήσεις της τελικής συναρμολόγησης στη Βόρεια Αμερική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης