Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 0,6% στα 2.003,1 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 0,6% στα 2.003,1 δολάρια η ουγγιά
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά έκλεισε ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να επεκτείνει το αρνητικό σερί των προηγούμενων ημερών μετά από ένα ράλι που το έφερε να διαρπαγματεύεται πάνω από το κατώφλι των 2.000 δολαρίων η ουγγιά.
Ο χρυσός αποδυναμώθηκε καθώς το δολάριο βρήκε υποστήριξη στα σχόλια του αξιωματούχου της Fed Christopher Waller, δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στη StoneX.
Ο Waller είχε δηλώσει πριν τρεις μέρες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια επειδή ο πληθωρισμός είναι «ακόμα πολύ υψηλός».
Εκτός από την ενίσχυση του δολαρίου, «ο χρυσός πιέστηκε από το ξεπούλημα των κρατικών ομολόγων, που προκάλεσε άνοδο των αποδόσεων, πράγμα το οποίο, με τη σειρά του, υπονομεύει την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν εγγυημένες αποδόσεις όπως ο χρυσός», είπε ο Razaqzada.
Ακόμα κι έτσι, «ενώ το μέταλλο μπορεί να επεκτείνει την πτώση του βραχυπρόθεσμα, η μακροπρόθεσμη προοπτική για τον χρυσό παραμένει θετική», κατέληξε.
Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές τόσο για το χρυσό όσο και για το ασήμι άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδά τους εδώ κι ένα χρόνο την περασμένη εβδομάδα, το τελευταίο ορόσημο σε ένα γρήγορο ράλι που έστειλε την τιμή του χρυσού πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου του χρυσού έχασε 0,6% και διαμορφώθηκε στα 2.003,1 δολάρια η ουγγιά, έχοντας κατρακυλήσει ενδοσυνεδριακά ως τα επίπεδα των 1.993 δολαρίων η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαΐου σημείωσε απώλειες 1,6% στα 25,045 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαΐου έχασε 1% και έκλεισε στα 4,066 δολάρια η λίβρα.
Η πλατίνα Ιουλίου κέρδισε 0,7% στα 1.060,9 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο Ιουνίου κατέγραψε «άλμα» 4,4% κι έκλεισε στα 1.563,5 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης