Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο λόγω... πτώσης δορυφόρου της NASA – Θα κηρύξει νίκη η Ρωσία αν αποτύχει η oυκρανική αντεπίθεση

Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο λόγω... πτώσης δορυφόρου της NASA – Θα κηρύξει νίκη η Ρωσία αν αποτύχει η oυκρανική αντεπίθεση
Οι αμερικανοί συντονιστές προετοιμάζουν τους 120.000 Ουκρανούς στρατιώτες για αντεπίθεση.....οι ρωσικές δυνάμεις ήδη λαμβάνουν θέσεις...
(upd 18) Εάν η Ουκρανική αντεπίθεση που μεθοδικά σχεδιάζεται από τους αμερικανούς… αποτύχει η Ρωσία θα ανακηρύξει νίκη επί του Ουκρανικού εδάφους… έχοντας καταλάβει στο μεσοδιάστημα Bakhmut, Spirne, Avdiivka, Marinka και ίσως Ugledar.
Παράλληλα, εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο, όπου ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, όπως μετέδωσε το Ria Novosti επικαλούμενο το Strana.ua. 
Όπως αποδείχθηκε... επρόκειτο για δορυφόρο της NASA, ο οποίος κατέπεσε... με την αμερικανική υπηρεσία να το διαψεύδει.

Η σχεδιαζόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών

Όπως στις αρχές του 2022, η Ουκρανία και τα δυτικά ΜΜΕ προέβλεπαν τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία σε εβδομαδιαία βάση, έτσι και σήμερα όλα τα μέσα ενημέρωσης κατακλύζουν τους τηλεθεατές με εικασίες για την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης.

30 Απριλίου προπαγάνδα… ή 9 Μαίου;

Το Newsweek ανάφερε ότι η αντεπίθεση των δυνάμεων της Ουκρανίας είχε προγραμματιστεί για τις 30 Απριλίου, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα δεν θα υπάρξει τίποτα στις 30 Απριλίου.
Υπάρχουν φήμες ότι η αντεπίθεση μπορεί να συμπέσει με την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου.


Με τη σειρά τους, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι ρίχνουν στάχτη στα μάτια και αναφέρουν ότι ο καιρός δεν επιτρέπει ακόμη την πλήρη χρήση όλων των στρατιωτικών δυνατοτήτων και οι μεγάλες απώλειες υπονομεύουν την ικανότητά τους να ξεκινήσουν μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας.
Όλα τα σχόλια για τις επιθετικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας δεν είναι παρά μέρος του πολέμου πληροφοριών.

Σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία για αντεπίθεση

Εν τω μεταξύ, οι προετοιμασίες για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζονται στα μέτωπα.
Ο ουκρανικός στρατός πιθανότατα θα ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα.
Πιθανότατα, οι στέπες στην περιοχή Zaporozhye θα γίνουν το κύριο πεδίο μάχης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις μαχητικές αναγνωριστικές επιχειρήσεις κοντά στο Pologi και οι ομάδες αναγνώρισης τους δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στην περιοχή.
Αναμένεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να διαρρήξουν τη Μελιτόπολη φθάνοντας στην Αζοφική Θάλασσα για να καταλάβουν το λιμάνι του Bredyansk και να απειλήσουν τη γέφυρα της Κριμαίας.

Ταυτόχρονα, μια άλλη επίθεση μπορεί να απειλήσει την κατεύθυνση Ugledar για να κόψει τον αυτοκινητόδρομο της Μαριούπολης και να περιπλέξει τη ρωσική επιμελητεία.

Στο νότο, οι ουκρανικές δυνάμεις αύξησαν επίσης τη δραστηριότητά τους στη δυτική όχθη του Δνείπερου.
Εξοπλίζουν θέσεις βολής με πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς.
Οι άμαχοι απομακρύνονται βίαια από το Stanislav.
Στρατιωτικές στήλες κινούνται τη νύχτα από το Krivoy Rog στη νότια κατεύθυνση προς τον Berislav.

Η διάσχιση του ποταμού είναι απαραίτητο βήμα για μια επιτυχημένη επίθεση σε ένα ευρύ μέτωπο.
Στόχος των Ουκρανών από τη δυτική όχθη του Δνείπερου είναι να αποσπάσουν την προσοχή και να καθηλώσουν τις ρωσικές μονάδες.

Στην κατεύθυνση του Donetsk, μεγάλης κλίμακας επιθετικές ενέργειες είναι απίθανες.
Ωστόσο, σίγουρα, ο ουκρανικός στρατός θα αυξήσει την ένταση των βομβαρδισμών του άμαχου πληθυσμού στον αστικό οικισμό του Donetsk, προκειμένου να υπερφορτώσει τη ρωσική αεράμυνα.

Τα ερείπια του Bakhmut μπορεί να γίνουν πεδίο εκδίκησης της Ουκρανίας.
Η ήττα δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτικών, έχουν αναφερθεί 38.000 από μονάδες Wagner ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση.
Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να προσπαθήσει να χωρίσει τις μονάδες Wagner και τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν το Bakhmut.

Ο ουκρανικός στρατός συσσωρεύει επίσης δυνάμεις στην περιοχή του Kharkiv, στα μέτωπα Kupyansk και Svatovo.
Σε περίπτωση επιτυχίας σε αυτόν τον τομέα, οι Ουκρανοί θα έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν τις πόλεις Lisichansk-Severodonetsk.

Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός παρακολουθεί στενά τους ελιγμούς του εχθρού, καταστρέφει ουκρανικές στρατιωτικές στήλες και ανθρώπινο δυναμικό, ενισχύει την άμυνα και εξαπολύει μαζικές αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις.

Το σχέδιο των Ουκρανών στη Zaporizhia – Τεχνητές πλημμύρες, κατάληψη πυρηνικού σταθμού

Την πρόκληση τεχνητής πλημμύρας μέσω της υπερχείλισης του ποταμού Δνείπερου έτσι ώστε να γίνει αποβατική κίνηση για την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia προβλέπει το σχέδιο των Ουκρανών, όπως αναφέρει ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του Κινήματος Μαζί με τη Ρωσία στην επαρχία της Zaporizhia.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της «Komsomolskaya Pravda» ο Rogov υπογράμμισε πως το Κίεβο αυξάνει την απελευθέρωση υδάτων από τον υδροηλεκτρικό σταθμό του Δνείπερου προκειμένου να πλημμυρίσει τα ναρκοπέδια που βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, κίνηση που κατά τον φιλορώσο πολιτικό, σημαίνει πως οι Ουκρανοί ετοιμάζουν τη δύναμη απόβασης τους για την κατάληψη του σταθμού.

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο

Αρκετές εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο, όπου ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, όπως μετέδωσε το Ria Novosti επικαλούμενο το Strana.ua.
«Οι κάτοικοι του Κιέβου ανέφεραν μία λάμψη στον ουρανό, η οποία παρατηρήθηκε λίγο πριν από τον συναγερμό αεροπορικής επιδρομής. Κάτοικοι της περιοχής Bila Tserkva έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις.
Ακούστηκαν πριν από τον συναγερμό», αναφέρει το δημοσίευμα.
Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για δορυφόρο της NASA...
Eιδικότερα, για την πτώση του δορυφόρου RHESSI, ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, προσγειώθηκε στην περιοχή του Κιέβου, η NASA έχει προειδοποιήσει πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες.
Το RHESSI (Reuven Ramaty High Energy Solar Spectroscopic Imager) μελετά τον Ήλιο από το 2002 όταν μπήκε σε χαμηλή τροχιά της Γης με τον πύραυλο Pegasus XL. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, το RHESSI κατέγραψε πάνω από 100.000 γεγονότα. Βγήκε εκτός δράσης το 2018.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού στρατού, η συσκευή της NASA έπρεπε να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης γύρω στις 21:30 της 19ης Απριλίου (το σφάλμα αποδείχθηκε μικρό).
Το RHESSI ζυγίζει μόνο 270 κιλά. Μεγάλο μέρος αυτής της μάζας αναμενόταν να μετατραπεί σε στάχτη και ατμό κατά τη διάρκεια της πτώσης. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές εκτίμησαν τον κίνδυνο βλάβης σε οποιονδήποτε στη Γη ως χαμηλό - περίπου 1 στους 2.467.
Γράψαμε ότι το βράδυ της 19ης Απριλίου, μια φωτεινή λάμψη παρατηρήθηκε στον ουρανό στην περιοχή του Κιέβου.
Όπως αναφέρεται στην OVA του Κιέβου, μια λάμψη στον ουρανό πάνω από το Κίεβο είναι το αποτέλεσμα της πτώσης ενός διαστημικού δορυφόρου της NASA στη Γη.

Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, το σήμα για μετάβαση στα καταφύγια ακούστηκε στην περιοχή του Κιέβου στις 22:07 της Τετάρτης (19/4/2023).
Το απόγευμα της ίδια μέρας, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης εκρήξεις στο Dnipropetrovsk στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός άρχισε να χτυπά τις ουκρανικές υποδομές στις 10 Οκτωβρίου 2022, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, πίσω από την οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, βρίσκονται οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.

Βομβαρδίζονται εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη τη χώρα.
Τον Δεκέμβριο, ο Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι είναι πλέον αδύνατο να αποκατασταθεί πλήρως το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα, προσθέτοντας πως απαιτούνται τουλάχιστον ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ για επιφανειακές επισκευές ενεργειακών εγκαταστάσεων.

Σε απόγνωση η Ουκρανία, χάνει την αεράμυνα της

Σε απόγνωση όσον αφορά την αεράμυνα της βρίσκεται η Ουκρανία, η οποία αναμένεται να ζητήσει από τους συμμάχους της την ερχόμενη Παρασκευή 21/3 στην καθιερωμένη πλέον συνάντηση στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο Ramstein της Γερμανίας, να την προμηθεύσουν άμεσα με πυραύλους.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ουκρανία χρειάζεται απεγνωσμένα περισσότερους πυραύλους για να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της από τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και τα drones.
«Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει βομβαρδιστικά με μη κατευθυνόμενους πυραύλους, τότε η Ουκρανία θα έχει προβλήματα.
Φαντάζει ζοφερό» αναφέρει στους FT μια πηγή που συμμετέχει στην προετοιμασία της συνάντησης της Ομάδας Επαφής στη ΝΑΤΟική βάση.

Η Νότια Κορέα αλλάζει στάση στο Ουκρανικό και ο Medvedev απειλεί… με Β. Κορέα

Την αλλαγή στάσης της Νότιας Κορέας όσον αφορά την προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα στηλιτεύει ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος προειδοποιεί ότι η απάντηση θα έρθει από τη Β. Κορέα.
«Υπάρχουν νέοι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους εχθρούς μας.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Yun Sok – yeol είπε η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου.
Μέχρι πρόσφατα, οι Νοτιοκορεάτες διαβεβαίωναν ένθερμα ότι η πιθανότητα προμήθειας θανατηφόρων όπλων στο Κίεβο είχε αποκλειστεί εντελώς.
Αναρωτιέμαι, τι θα πουν οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας όταν δουν τα τελευταία σχέδια ρωσικών όπλων από τον πιο κοντινό τους γείτονα, τους συμμάχους μας, τη Βόρεια Κορέα;
Είναι αυτό που λέγεται Quid pro quo (σ.σ. «δούναι και λαβείν»)…» ανέφερε σε μήνυμα του στο Telegram ο Medvedev.

Γιατί είναι απίθανο να στείλει όπλα η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα είναι απίθανο να αρχίσει στην πραγματικότητα να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία, παρά τη δήλωση του προέδρου της, Yoon Suk-yeol, τόνισε στην εφημερίδα Korea Times την Τετάρτη (19/4/2023) ο Go Myong-hyun, ερευνητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών Asan.
«Αυτή η δήλωση του προέδρου σημαίνει ότι η Νότια Κορέα έχει εκφράσει με ισχυρό τρόπο την υποστήριξή της στην Ουκρανία -όπως έκαναν οι ΗΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ωστόσο δεν θα μεταφραστεί σε στρατιωτική στήριξη», είπε ο Go.
«Αυτό μπορεί να δείξει ότι η Σεούλ βρίσκεται τώρα στην ίδια πλευρά με τους συμμάχους και τα φιλικά της κράτη στο ζήτημα της Ουκρανίας και ξεκαθαρίζει τις ασάφειές της σε παγκόσμια ζητήματα», πιστεύει ο Go.
«Ο πόλεμος της Ουκρανίας δείχνει τώρα σημάδια ότι οδεύει προς ένα αδιέξοδο, επομένως, στην πραγματικότητα, καθιστά αδύνατο για τη Σεούλ να παράσχει πραγματικά στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία», εξηγεί η εφημερίδα.
«Είναι προφανές ότι η Ρωσία δεν θα χαρεί με τα σχόλια του Yoon και ως απάντηση, η Ρωσία μπορεί να κάνει μια κίνηση ενίσχυσης των σχέσεών της με τη Βόρεια Κορέα», πιστεύει ο ειδικός.
Ο καθηγητής Kim Joon-hyung, του παγκόσμιου πανεπιστημίου Handong και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Διπλωματικής Ακαδημίας της Κορέας, πιστεύει ότι οι παρατηρήσεις του Yoon θα δώσουν στη Ρωσία «μεγαλύτερη ελευθερία στη βοήθεια της Βόρειας Κορέας» και αυτό μόνο θα ενισχύσει «το μπλοκ της Βόρειας Κορέας, της Ρωσίας και της Κίνας.

Η FSB απέτρεψε δολιοφθορά στην Κριμαία – Συνελήφθη Ρωσοουκρανός

Στην αποτροπή δολιοφθοράς σε ενεργειακή υποδομή στην Κριμαία υποστηρίζουν ότι προχώρησαν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB), οι οποίες ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν και έναν Ρωσοουκρανό πολίτη
«Στην πόλη Κέρτς … η FSB απέτρεψε την προετοιμασία δολιοφθοράς σε μονάδα του ενεργειακού συστήματος της χερσονήσου.
Ως αποτέλεσμα των μέτρων που ελήφθησαν, ένας πολίτης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, γεννηθείς το 1971, που εμπλέκεται στο σχεδιασμό του εγκλήματος αυτού», συνελήφθη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της FSB.
Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για έναν άντρα, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος κατηγορείται για τον «σχεδιασμό σαμποτάζ» και την «κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών» και ο οποίος φέρεται πως ήταν σε επαφή «με εκπρόσωπο των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών, που συντόνιζε τις εγκληματικές του ενέργειες».
Κατά την FSB, οι κατηγορίες που αποδίδονται στον συλληφθέντα επισύρουν ποινή «έως 20 χρόνια κάθειρξης ή ισόβια».

Διαψεύδει η Ρωσία ότι προετοιμάζει επιθέσεις δολιοφθοράς σε υποδομές της Ευρώπης

Στην κατηγορηματική διάψευση ότι η Ρωσία προετοιμάζει επιθέσεις δολιοφθοράς σε κρίσιμες υποδομές της Ευρώπης προχώρησε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα δυτικών ΜΜΕ.
«Προτιμούν και πάλι αβάσιμα να κατηγορούν τη Ρωσία για όλα.
Θα προτιμούσαμε να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα της τρομοκρατικής επίθεσης στους αγωγούς Nord Stream και στην ανάγκη για μια διαφανή, επείγουσα και ευρεία διεθνή έρευνα για αυτές τις άνευ προηγουμένου τρομοκρατικές ενέργειες» υπογράμμισε ο Peskov.
Υπενθυμίζεται πως το Reuters επικαλείται την υπηρεσία της κυβερνοάμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο προειδοποιεί για απειλές σε κρίσιμες εθνικές υποδομές της Δύσης από χάκερ που τάσσονται στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Κλιμάκωση στην Zaporizhia

Οι επιθεωρήσεις μονάδων του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση της Zaporizhia ή Zaporozhye μπορεί να υποδεικνύουν ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται για ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις κοντά στις πόλεις Pologi και Tokmak την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε επικεφαλής του κινήματος We Are Together With Russia Rogov.
«Η κατάσταση στην κατεύθυνση του Zaporozhye, ειδικά κοντά στις πόλεις Pologi, Orekhova και Tokmak, μπορεί να είναι αρκετά τεταμένη την ερχόμενη εβδομάδα».

Σύμφωνα με τον Rogov, η αυξημένη δραστηριότητα από μονάδες του ουκρανικού στρατού δείχνει ότι ετοιμάζονται για πολεμικές επιχειρήσεις.
«Οι έλεγχοι για τις επικοινωνίες και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των διαφόρων ταξιαρχιών του ουκρανικού στρατού συνεχίζονται σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο.
Η εστίαση είναι στην ποιότητα των επικοινωνιών και την αποτελεσματικότητα της αλληλεπίδρασης.
Τώρα, επιθεωρητές από το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο και δυτικοί ειδικοί έχουν φτάσει στο Ουκρανικές μονάδες στο Zaporozhye.
Εάν σχεδιάζουν επίθεση, θα συμβεί πολύ άμεσα»
Στις 27 Μαρτίου, ο Rogov είχε αναφέρει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν συγκεντρώσει έως και 75.000 στρατιώτες στην περιοχή Zaporozhye μετά από μια ανεπιτυχή επιθετική απόπειρα στις 23 Μαρτίου, όταν οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 400 Ουκρανούς στρατιώτες.

Η Ρωσία σάρωσε την Οδησσό

Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν εκ νέου με επιτυχία τους στόχους τους στην Ουκρανία, η αεράμυνα της οποίας δεν μπορεί να αναχαιτίσει τα εχθρικά πλήγματα.
Τη νύχτα ρωσικά drones Geranium-2 έπληξαν τους στόχους του στην περιοχή της Οδησσού.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις συγκλόνισαν τα περίχωρα της πόλης της Οδησσού και την ευρύτερη περιοχή.
Πλάνα από την περιοχή της Οδησσού επιβεβαίωσαν ότι ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, καταστράφηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για βομβαρδισμό υποδομών αναψυχής, τα οποία ωστόσο χρησιμοποιούνται για τη στέγαση του ουκρανικού στρατού.
Επιπλέον, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι χτυπήθηκε και το αεροδρόμιο Σκόλνι, όπου είναι αποθηκευμένος μεγάλος αριθμός στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τα βαριά χαρτιά - Οι Ρώσοι ρίχνουν τις βόμβες των 500 κιλών

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τις βόμβες UPAB-500 βάρους 500 κιλών στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, που προκαλούν συντριπτικά πλήγματα στα εχθρικά στρατόπεδα.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων και αξιωματικός πληροφοριών Anatoly Matviychuk πιστεύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη χρήση ορισμένων από τα όπλα που είχαν κρατηθεί «για μια βροχερή μέρα».
Ο ρωσικός στρατός στέλνει έτσι ένα σαφές μήνυμα στη Δύση: όσο περισσότερα όπλα θα προμηθεύσει η Δύση στην Ουκρανία, τόσο περισσότερες απώλειες θα υποστούν τα ουκρανικά στρατεύματα.
Σε συνέντευξή του στο MK, ο ειδικός αναφέρθηκε στις δηλώσεις Putin, ο οποίος είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να χρησιμοποιούν τα σημαντικά όπλα τους.
«Δεν χρησιμοποιήσαμε όλα τα όπλα και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.
Ο εχθρός ενισχύει τις δυνάμεις του και ως απάντηση στις προμήθειες όπλων της Δύσης στην Ουκρανία, η Ρωσία εντείνει την παραγωγή στρατιωτικών προϊόντων.
Χρησιμοποιούμε μεγάλου διαμετρήματος ισχυρές εκρηκτικές βόμβες για την καταστροφή συστημάτων ελέγχου και προηγμένων όπλων που προμηθεύει η Δύση», είπε ο Matviychuk.

Κινδυνεύουν με καταστροφή οι Ουκρανοί στην Kherson

Οι ουκρανικές δυνάμεις κινδυνεύουν να υποστούν παλωλεθρία εάν προσπαθήσουν να διαπεράσουν το πολυεπίπεδο αμυντικό σύστημα στην περιοχή Kherson, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.
«Οι οχυρώσεις είναι πολύ συμπαγείς, πολλά στρώματα βαθιά, έτσι, ακόμα κι αν κάποιος επιχειρήσει να περάσει, θα ήταν καταστροφή και οι περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες θα σκοτωθούν»

Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις εναέριες αναγνωρίσεις στο Donetsk

Η δραστηριότητα των ουκρανικών αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχει αυξηθεί σημαντικά προς την κατεύθυνση του Donetsk ανέφερε ο Yan Gagin, σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR).
«Ο εχθρός έχει εντείνει τις εναέριες αναγνωριστικές δραστηριότητες στην περιοχή του Dontesk.
Ο αριθμός των drones προς αυτή την κατεύθυνση έχει αυξηθεί σημαντικά» προσθέτοντας ότι αυτό δείχνει ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση, την οποία «θα πρέπει να περιμένουμε»
«Δοκιμάζουν το έδαφος, ελέγχουν τον χρόνο απόκρισης των συστημάτων αεράμυνας μας και τη δύναμή τους. Αυτή είναι η λεγόμενη μάχη πληροφοριών»
Δύο ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν στο Donetsk από σύστημα αεράμυνας, ένα από τα drones ήταν γεμάτο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Drones με εκρηκτικά και φονικά βλήματα

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από το Donetsk γεμάτα εκρηκτικά και φονικά βλήματα, ειδικά στις περιοχές Budennovsky και Kievsky του Donetsk.
«Τα δύο UAV σταθερής πτέρυγας που βρέθηκαν είχαν συναρμολογηθεί στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας διάφορα εξαρτήματα ξένης κατασκευής και ήταν γεμάτα με περίπου τρία κιλά εκρηκτικής ουσίας που περιείχε επιβλαβή βλήματα, όπως χαλύβδινους κυλίνδρους και ρουλεμάν».
Οι ειδικοί των μονάδων ηλεκτρονικού πολέμου απενεργοποίησαν τα σήματα των drones και έτσι τα εκρηκτικά δεν πυροδοτήθηκαν.
Ένα από τα drone έπεσε κοντά σε σχολείο χωρίς να προκαλέσει ζημιές.
Ένα άλλο κόλλησε σε κλαδιά δέντρων σε ένα νεκροταφείο.
Τέτοια drones εκτοξεύονται συνήθως σε «σμήνη» τριών έως πέντε μονάδων με μερικά από αυτά φέρουν εκρηκτικά και βλήματα, ενώ άλλα χρησιμεύουν ως δόλωμα…

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν πολλά προβλήματα

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επισκευή του στρατιωτικού εξοπλισμού που προμηθεύουν οι χώρες του ΝΑΤΟ ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Luhansk LPR, απόστρατος Andrey Marochko.
«Οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί έχουν σοβαρό πρόβλημα με την επισκευή και συντήρηση δυτικού εξοπλισμού.
Κατά την προετοιμασία του εξοπλισμού για την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργίας και συντήρησης, η ουκρανική διοίκηση αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. .

Πολλοί Ουκρανοί σκοτώθηκαν στο Krasnolymansk

Τα ρωσικά στρατεύματα στην κατεύθυνση Krasnolymansk χτύπησαν τις θέσεις των ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU)
«Στις περιοχές Yampolovsky και Nevsky, με το πυροβολικό καταστράφηκαν τις θέσεις της 25ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας και της 66ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Στην κατεύθυνση Krasnolymansk, τα πληρώματα του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Buk-M3 κατέστρεψαν δύο πυραύλους HIMARS.
Επιπλέον, το πλήρωμα του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Tor-M1 χτύπησε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα των Ουκρανών τύπου Leleka-100».

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση σε Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις βορειοανατολικά του Kupyansk και κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna στις 18 Απριλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), στη Dibrova (5 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) και Spirne (25 χλμ νότια της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Synkivka, τη Dvorichna (15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Kupyansk), την Chervonoopopivka (5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Kreminna) και την Kreminna, και ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχειρήσεις επίθεσης κοντά στο Makiivka (22 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Kreminna) Nevske (18 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna).

Συνεχίζονται τα εδαφικά κέρδη στο Bakhmut από τους Wagner

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να σημειώνουν κέρδη στο Bakhmut στις 18 Απριλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 17 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι δυνάμεις της Ομάδας Wagner πλησίασαν στο Σπίτι του Πολιτισμού στο βορειοδυτικό Bakhmut.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις Wagner κατέλαβαν τρία τετράγωνα στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Bakhmut.
Οι δυνάμεις Wagner προχώρησαν δυτικά της σιδηροδρομικής γραμμής στο δυτικό Βakhmut.
Επίσης έχουν ενταθεί οι επιθέσεις προς το Khromove (αμέσως βορειοδυτικά του Bakhmut) και το Ivanivske (3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Ο Διοικητής των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Oleksandr Syrskyi, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αυξήσει το βαρύ πυροβολικό και τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Bakhmut.
Οι ουκρανικοί συνοριοφύλακες δήλωσαν στις 18 Απριλίου ότι οι δυνάμεις Wagner διαθέτουν επάρκεια πυρομαχικών.
Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν τροποποιημένες εναέριες βόμβες FAB-500 εξοπλισμένες με συστήματα καθοδήγησης για να χτυπήσουν τον Bakhmut τουλάχιστον από τις 17 Απριλίου.

Στο Bakhmut οι Wagner σκότωσαν τον Perun, που συμμετείχε στη σφαγή της Οδησσού το 2014

Ο Alexander Stankov, ένας άνδρας που συμμετείχε στον εμπρησμό του Οίκου των Συνδικάτων στην Οδησσό τον Μάιο του 2014, σκοτώθηκε στο Bakhmut (Artemovsk στα ρωσικά), δήλωσε ο στρατιωτικός ανταποκριτής Yevgeny Poddubny στο κανάλι του στο Telegram.
Ο Stankov, γνωστός με τα διακριτικά Perun, υπηρετούσε στην 3η ξεχωριστή ταξιαρχία εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σκοτώθηκε σε μάχες με μαχητές των Wagner.
Η 3η ταξιαρχία εφόδου των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πιστεύεται ότι είναι ένα πρώην σύνταγμα Azov (αναγνωρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση και απαγορευμένη στη Ρωσία).
Στη σφαγή της Οδησσού με τον εμπρησμό του κτιρίου, τα μέλη του Azov σκότωσαν 48 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 250.

Το μέτωπο της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Avdiivka στο Donetsk.
Το γεωγραφικό υλικό δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει μέχρι τον αυτοκινητόδρομο H-20 βορειοανατολικά της Krasnohorivka (3 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν απροσδιόριστη προέλαση 3 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka, στο Vodyane (8 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και στο Nevelske (6 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Donetsk).

Kharkiv_Battle_Map_Draft_April_182023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_April_182023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_182023.png

Οι Wagner στο Bakhmut
1389679.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης