Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η Ρωσία ότι προετοιμάζει επιθέσεις δολιοφθοράς σε υποδομές της Ευρώπης

Διαψεύδει η Ρωσία ότι προετοιμάζει επιθέσεις δολιοφθοράς σε υποδομές της Ευρώπης
Έμμεση εμπλοκή της Νότιας Κορέας εάν στείλει όπλα στην Ουκρανία είπε ο Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Στην κατηγορηματική διάψευση ότι η Ρωσία προετοιμάζει επιθέσεις δολιοφθοράς σε κρίσιμες υποδομές της Ευρώπης προχώρησε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα δυτικών ΜΜΕ.
«Προτιμούν και πάλι αβάσιμα να κατηγορούν τη Ρωσία για όλα.
Θα προτιμούσαμε να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα της τρομοκρατικής επίθεσης στους αγωγούς Nord Stream και στην ανάγκη για μια διαφανή, επείγουσα και ευρεία διεθνή έρευνα για αυτές τις άνευ προηγουμένου τρομοκρατικές ενέργειες» υπογράμμισε ο Peskov.

Βρετανική προειδοποίηση

Υπενθυμίζεται πως το Reuters επικαλείται την υπηρεσία της κυβερνοάμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο προειδοποιεί για απειλές σε κρίσιμες εθνικές υποδομές της Δύσης από χάκερ που τάσσονται στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τη βρετανική αυτή υπηρεσία, μέχρι στιγμής οι εν λόγω ομάδες χάκερ έχουν κάνει χαμηλής εμβέλειας «χτυπήματα», αν και δεν αποκλείεται μελλοντικά να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στον «πραγματικό κόσμο» (π.χ. μια κυβερνοεπίθεση σε ένα ενεργειακό δίκτυο ή σε ένα δίκτυο παροχής νερού).
Πάντως, επισημαίνεται πως οι ομάδες αυτές «δεν υπόκεινται σε επίσημο κρατικό έλεγχο», κάτι που όπως υποστηρίζουν οι Βρετανοί, τους κάνει ακόμα λιγότερο προβλέψιμους.

Εμπλοκή Νότιας Κορέας

Ερωτηθείς σχετικά με το έτερο δημοσίευμα του Reuters, ότι δηλαδή η Νότια Κορέα δεν αποκλείει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ο Peskov είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα σημάνει την εμπλοκή της Νότιας Κορέας στον πόλεμο.
«Η έναρξη προμηθειών όπλων θα σημαίνει έμμεσα ένα ορισμένο στάδιο εμπλοκής σε αυτή τη σύγκρουση» υπογράμμισε ο Peskov, αναφέροντας πως η Νότια Κορέα έχει λάβει αρκετά εχθρικές θέσεις απέναντι στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης