Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 18% στα κέρδη της Nokia - «Βουτιά» στα 342 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Πτώση 18% στα κέρδη της Nokia - «Βουτιά» στα 342 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
Οι πωλήσεις της Nokia αυξήθηκαν κατά 10%, στα 5,9 δισ. ευρώ

Η Nokia προειδοποιεί ότι οι δαπάνες των πελατών και των φορέων διαχείρισης δικτύου αποδυναμώνονται λόγω της οικονομικής κατάστασης, αναφέροντας κέρδη χαμηλότερα του αναμενομένου, μεταδίδει ο Guardian.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Associated Press, η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού ασύρματου και σταθερού δικτύου με έδρα το Espoo της Φινλανδίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 342 εκατ. ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, μειωμένα κατά 18%, έναντι 416 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα καθαρά έσοδα που αναλογούν στους μετόχους ήταν 332 εκατ. ευρώ, έχοντας υποχωρήσει από τα 409 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Οι πωλήσεις της Nokia αυξήθηκαν κατά 10%, στα 5,9 δισ. ευρώ.
Η φινλανδική εταιρεία είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές τελευταίας γενιάς ευρυζωνικής τεχνολογίας 5G παγκοσμίως, μαζί με τη σουηδική Ericsson, την κινεζική Huawei και τη νοτιοκορεατική Samsung.
Ο διευθύνων σύμβουλος Pekka Lundmark είπε ότι το πρώτο τρίμηνο έδωσε «μια στέρεα βάση» στη Nokia για το 2023, αλλά προειδοποίησε πως «κοιτάζοντας μπροστά διακρίνουμε σημάδια από το οικονομικό περιβάλλον που επηρεάζουν τις δαπάνες των πελατών».
«Δεδομένης της συνεχιζόμενης ανάγκης για επενδύσεις σε 5G και οπτικές ίνες, είναι θέμα χρόνου. Παρ' όλα αυτά, θα διατηρήσουμε την πειθαρχία μας στο κόστος, ώστε να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία αυτή την αβεβαιότητα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης