Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επεισόδιο στον Περσικό Κόλπο: Οι Ιρανοί εξανάγκασαν αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο να αναδυθεί

Επεισόδιο στον Περσικό Κόλπο: Οι Ιρανοί εξανάγκασαν αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο να αναδυθεί
Ιρανός ναύαρχος υποστήριξε πως το αμερικανικό υποβρύχιο παραβίασε τα χωρικά ύδατα του Ιράν
Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε πως εξανάγκασε ένα αμερικανικό υποβρύχιο να αναδυθεί στην επιφάνεια καθώς εισερχόταν στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του ιρανικού ναυτικού Shahram Irani στην κρατική τηλεόραση.
Ο Ιρανός ναύαρχος υποστήριξε πως το αμερικανικό υποβρύχιο παραβίασε τα χωρικά ύδατα του Ιράν.
«Το αμερικανικό υποβρύχιο πλησίαζε ενώ ήταν σε κατάδυση αλλά το ιρανικό σκάφος Fateh το εντόπισε και πραγματοποίησε... ελιγμούς για να το αναγκάσει να αναδυθεί καθώς περνούσε από τα στενά του Ορμούζ.
Είχε επίσης εισέλθει στα χωρικά μας ύδατα, αλλά... διόρθωσε την πορεία του αφού προειδοποιήθηκε», είπε ο Irani.
«Αυτό το υποβρύχιο έκανε ό,τι μπορούσε, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητές του, για να περάσει σε απόλυτη σιωπή και χωρίς να εντοπιστεί», περιέγραψε ο Ιρανός αξιωματούχος.
«Σίγουρα θα αναφέρουμε στους διεθνείς φορείς το γεγονός ότι είχε παραβιάσει τα σύνορά μας», πρόσθεσε.

 USS Florida

Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά αντιπαραθέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και των Ιρανών στα ύδατα του Κόλπου.
Ενώ είναι γνωστό ότι το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Florida βρίσκεται επί του παρόντος στα περιφερειακά ύδατα της Μέσης Ανατολής, ο πέμπτος στόλος με έδρα το Μπαχρέιν απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ιράν ότι ανάγκασαν ένα αμερικανικό υποβρύχιο να βγει στην επιφάνεια ως «παραπληροφόρηση».
«Κανένα αμερικανικό υποβρύχιο δεν διέσχισε τα στενά του Ορμούζ σήμερα ή πρόσφατα», δήλωσε ο διοικητής Timothy Hawkins στο Reuters.
Όσο για το USS Florida, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι πέρασε από τη Διώρυγα του Σουέζ στις αρχές Απριλίου και μεταφέρει έως και 154 πυραύλους cruise Tomahawk.
Έχει αναπτυχθεί στον 5ο στόλο των ΗΠΑ για να συμβάλει στη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και σταθερότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης