Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το απόλυτο χάος και ένα πραγματικό λουτρό αίματος στο Σουδάν – Πάνω από 400 οι νεκροί και 3.550 οι τραυματίες

Το απόλυτο χάος και ένα πραγματικό λουτρό αίματος στο Σουδάν – Πάνω από 400 οι νεκροί και 3.550 οι τραυματίες
Το 70% των νοσοκομείων είναι εκτός λειτουργίας σε περιοχές όπου γίνονται μάχες
Φονικές είναι οι συγκρούσεις που έχουν βυθίσει στο χάος το Σουδάν.
Περισσότεροι από 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις μάχες μεταξύ του στρατού του Σουδάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) της χώρας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
«Στις συγκρούσεις στο Σουδάν σκοτώθηκαν 413 άνθρωποι και άλλοι 3.551 τραυματίστηκαν», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο τον Οργανισμό.
Την Πέμπτη (20/4), ο υπουργός Υγείας του Σουδάν Haitham Muhammed Ibrahim δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, περισσότεροι από 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη χώρα της βόρειας Αφρικής από τότε που ξέσπασαν συγκρούσεις στις 15 Απριλίου.
Το 70% των νοσοκομείων είναι εκτός λειτουργίας σε περιοχές όπου γίνονται μάχες.
Συγκρούσεις συνεχίζονται αυτή τη στιγμή στο Σουδάν μεταξύ των μονάδων του στρατού και της παραστρατιωτικής δύναμης, παρά την αργία του Eid al-Fitr για το τέλος του ραμαζανιού.

Στα χαρτιά η κατάπαυση του πυρός

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει τηρήσει την κατάπαυση του πυρός, αψηφώντας τις εκκλήσεις πολλών αραβικών χωρών, της διεθνούς κοινότητας και διεθνών οργανισμών.
Ο στρατός και οι RSF αλληλοκατηγορούνται για συνεχείς βομβαρδισμούς και επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.
Η πρόσβαση στο διαδίκτυο και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι ιδιαίτερα προβληματική στην πόλη.
Το απόγευμα της Πέμπτης, οι RSF συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός με τον σουδανικό στρατό για την αργία με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας.
Ο εκπρόσωπος των RSF διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν ιδεολογικές ή πολιτικές προτιμήσεις και ενεργούν μόνο προς το συμφέρον της χώρας.
Εν τω μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν δήλωσαν ότι δεν θα τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός, υποστηρίζοντας ότι οι RSF την είχαν παραβιάσει μονομερώς.
Η κατάσταση στο Σουδάν κλιμακώθηκε εν μέσω διαφωνιών μεταξύ του αρχηγού του στρατού, Abdel Fattah al-Burhan, ο οποίος ηγείται επίσης του κυβερνώντος Συμβουλίου, και του επικεφαλής των RSF, Mohamed Hamdan Dagalo (γνωστός ως Hemedti), ο οποίος είναι ο αναπληρωτής του al-Burhan στο συμβούλιο.
Στις 15 Απριλίου, ξέσπασαν συγκρούσεις κοντά σε μια στρατιωτική βάση στο Merowe και στην πρωτεύουσα, Χαρτούμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης