Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Οι κυρώσεις επιβάλλονται σε βουλευτές  του ιρανικού Κοινοβουλίου, μέλη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και του Συνεταιριστικού Ιδρύματος IRCG που διαχειρίζεται τις επενδύσεις της οργάνωσης
Σχετικά Άρθρα
Το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε οκτώ επιπλέον άτομα και μία οντότητα που ευθύνονται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν.
Το Συμβούλιο επιβάλλει κυρώσεις στην Ariantel, έναν ιρανικό πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος συνέβαλε στην αρχιτεκτονική επιτήρησης των τηλεπικοινωνιών που σχεδιάστηκε από την ιρανική κυβέρνηση για να εξουδετερώσει τους διαφωνούντες και τις επικριτικές φωνές στο Ιράν, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Οι νέοι κατάλογοι περιλαμβάνουν επίσης βουλευτές  στο ιρανικό κοινοβούλιο, μέλη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) και του Συνεταιριστικού Ιδρύματος IRCG, το οποίο είναι το όργανο που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των επενδύσεων του IRGC και σε αυτό το πλαίσιο υπεύθυνο για τη διοχέτευση χρημάτων στη βάναυση καταστολή του καθεστώτος.
Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν πλέον για συνολικά 211 φυσικά πρόσωπα και 35 οντότητες. Συνίστανται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, απαγόρευση ταξιδιών στην ΕΕ και απαγόρευση διάθεσης κεφαλαίων ή οικονομικών πόρων σε όσους περιλαμβάνονται στη λίστα.
Υπάρχει επίσης απαγόρευση εξαγωγών στο Ιράν εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή και εξοπλισμού για την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της παροτρύνουν τις ιρανικές αρχές να σταματήσουν κάθε μορφή βίαιης καταστολής ειρηνικών διαδηλώσεων, να σταματήσουν να καταφεύγουν σε αυθαίρετες κρατήσεις ως μέσο φίμωσης των επικριτικών φωνών και να απελευθερώσουν όλους εκείνους που κρατούνται άδικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης