Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αποχώρησε ο Tucker Carlson από το Fox News - Πτώση άνω του 5% για τη μετοχή

ΗΠΑ: Αποχώρησε ο Tucker Carlson από το Fox News - Πτώση άνω του 5% για τη μετοχή
Ο Carlson, 53 ετών, ήταν μεταξύ των παρουσιαστών και των στελεχών που ανακρίθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής της Dominion
Σχετικά Άρθρα
Αποχωρεί ο Tucker Carlson, δεξιός παρουσιαστής της ομώνυμης εκπομπής από το Fox News, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο.
Η ανακοίνωση έγινε λίγα 24ωρα αφότου η μητρική εταιρεία του Fox News υποχρεώθηκε να αποδεχτεί συμβιβασμό με την Dominion Voting Systems η οποία την είχε κατηγορήσει για συκοφαντική δυσφήμιση .
Η Fox υποχρεώθηκε να καταβάλλι iστη Dominion μια τεράστια αποζημίωση ύψους 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι οικοδεσπότες της εταιρείας δεν ήταν υποχρεωμένοι να μιλήσουν για τη μήνυση ή να ζητήσουν συγγνώμη για αυτήν, ως μέρος του διακανονισμού, ανέφερε προηγουμένως το CNBC.
«Το FOX News Media και ο Tucker Carlson συμφώνησαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
«Τον ευχαριστούμε για την υπηρεσία του στο δίκτυο ως παρουσιαστή και προηγουμένως ως συντελεστή».
Ο Carlson, 53 ετών, ήταν μεταξύ των παρουσιαστών και των στελεχών που ανακρίθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής της Dominion.
Αρκετά από τα email και τα κείμενά του ήταν επίσης μέρος των αποδεικτικών στοιχείων που κυκλοφόρησαν πριν από τον διακανονισμό.
Επιπλέον, οι δικηγόροι της Dominion είχαν απαριθμήσει περίπου 20 εκπομπές  που εμφανίστηκαν στα δίκτυα της Fox ως αποδεικτικά στοιχεία συκοφαντικής δυσφήμισης, με τις εκπομπές του Carlson ανάμεσά τους.
Άλλοι παρουσιαστές που καπομακρύνθηκαν ήταν οι Maria Bartiromo, Jeanine Pirro, Sean Hannity και Laura Ingraham, καθώς και ο πρώην οικοδεσπότης Lou Dobbs.
Η Dominion μήνυσε τη Fox και τα δίκτυά της, υποστηρίζοντας ότι τα δίκτυα της «εσκεμμένα και ψευδώς» κατηγόρησαν τη Dominion για την ήττα του πρώην προέδρου  Donald Trump το 2020 από τον Πρόεδρο Joe Biden, προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς ότι οι μηχανές της εταιρείας νόθευσαν τις εκλογές.
Ο Carlson ήταν μεταξύ των κορυφαίων παρουσιαστών που εξέφρασαν δυσπιστία και σκεπτικισμό σε σχόλια που έγιναν στον αέρα, ιδιαίτερα από καλεσμένους όπως ο δικηγόρος υπέρ του Trump, Sidney Powell.
Η μετοχή της Fox News χάνει ποσοστό άνω του 5%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης