Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Βουτιά 52% στα κέρδη α' 3μηνου 2023, στα 1,03 δισ.

tags :
UBS: Βουτιά 52% στα κέρδη α' 3μηνου 2023, στα 1,03 δισ.
Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη ύψους 1,75 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο
Στα 1,03 δισ. δολάρια υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της UBS για το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 52% σε σχέση με πέρυσι, λόγω παλαιού δικαστικού ζητήματος.
Πρόκειται για τα πρώτα αποτελέσματα της ελβετικής τράπεζας μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της ανταγωνίστριας Credit Suisse.
Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη ύψους 1,75 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Οι μετοχές της UBS σημείωσαν άλμα άνω του 10% μετά την είδηση ότι εξαγοράζει την ελβετική ανταγωνίστριά της τον περασμένο μήνα.
Τότε, η UBS ανέφερε ότι η συμφωνία, που έγινε με τη μεσολάβηση των ελβετικών ρυθμιστικών αρχών, θα δημιουργούσε έναν "κορυφαίο παγκόσμιο διαχειριστή πλούτου" με περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία.
Ωστόσο, οι αναλυτές της Barclays δήλωσαν ότι η αγορά "υποτιμά σημαντικά" την πολυπλοκότητα της ενσωμάτωσης της Credit Suisse στην UBS.
Στον απόηχο της συμφωνίας, η UBS ανακοίνωσε ότι ο Sergio Ermotti, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος μεταξύ 2011 και 2020, θα επιστρέψει στη θέση του από τις 5 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης