Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vinci: Αύξηση 17% στα έσοδα α’ τρίμηνο χρήσης, στα 15 δισ. ευρώ

tags :
Vinci: Αύξηση 17% στα έσοδα α’ τρίμηνο χρήσης, στα 15 δισ. ευρώ
Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευών και παραχωρήσεων της Ευρώπης είδε τα μεγέθη της να ενισχύονται
Άλμα κατέγραψαν τα έσοδα του γαλλικού κατασκευαστικού κολοσσού Vinci στο α’ τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ως απόρροια της σημαντικής ανάπτυξης που κατέγραψαν οι βασικοί τομείς δραστηριότητας του.
Συγκεκριμένα, τα έσοδα της γαλλικής εταιρείας ανήλθαν στα 15 δισ. ευρώ (16,46 δισ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 17% σε πραγματική βάση έναντι 12,8 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.
Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευών και παραχωρήσεων της Ευρώπης, η οποία εκμεταλλεύεται αυτοκινητοδρόμους και αεροδρόμια, είδε τα μεγέθη της να ενισχύονται καθώς η ταξιδιωτική κίνηση ανέκαμψε ως απόρροια της άρσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, ενώ επωφελήθηκε και από τις επενδύσεις της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
"Η ισχυρή ανάκαμψη της εναέριας ταξιδιωτικής κίνησης επιβεβαιώθηκε στο α’ τρίμηνο του 2023”, ανέφερε ο όμιλος στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι αρκετά από τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται σημείωσαν ρεκόρ στον αριθμό διακινούμενων επιβατών.
Ο τομέας παραχωρήσεων, που διαχειρίζεται αεροδρόμια και αυτοκινητοδρόμους, εμφάνισε έσοδα 2,2 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αυξημένα κατά 24%, κυρίως χάρη στη Vinci Airports, που ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 89% για τους τρεις πρώτους μήνες του 2023. Εξαιρουμένων των αεροδρομίων στην Ασία, όπου η ανάκαμψη ήταν βραδύτερη, ο αριθμός των διακινούμενος επιβατών ανήλθε στο 96% των προ πανδημίας επιπέδων, σύμφωνα με την εταιρεία.
Όσον αφορά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων, στο τέλος Μαρτίου ανήλθε στο επίπεδο ρεκόρ των 60,3 δισ. ευρώ, χάρη στα έργα της Vinci Energies που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Vinci ανακοίνωσε την ανάληψη σύμβασης ύψους 7 δισ. ευρώ για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση τριών υπεράκτιων αιολικών πλατφορμών μετατροπής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης