Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pushilin (Donetsk): Η Δύση πιέζει την Ουκρανία για την αντεπίθεση αλλά δεν θα γίνει στις αρχές Μαΐου

Pushilin (Donetsk): Η Δύση πιέζει την Ουκρανία για την αντεπίθεση αλλά δεν θα γίνει στις αρχές Μαΐου
«Είναι δύσκολο να πούμε πότε θα συμβεί, ιδιαίτερα επειδή ο καιρός παίζει ρόλο εδώ, αλλά αμφιβάλλω ότι θα συμβεί στις αρχές Μαΐου», σημείωσε ο Pushilin
Η Δύση σκοπεύει να αναγκάσει το Κίεβο να ξεκινήσει μια αντεπίθεση για να αποσβέσει τα χρήματα που έχει λάβει, δήλωσε την Πέμπτη (27/4/2023) ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) Denis Pushilin.
«Όσον αφορά το αν θα υπάρξει αντεπίθεση ή όχι, πιστεύω ότι ακόμα κι αν το καθεστώς του Κιέβου δεν είναι διατεθειμένο να ξεκινήσει και συνειδητοποιήσει ότι θα αποτύχει, θα αναγκαστεί να την πραγματοποιήσει.
Ο λόγος είναι ότι το καθεστώς του Κιέβου ελέγχεται από το έξω και έχει λάβει σοβαρά κεφάλαια και σοβαρή βοήθεια, όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, επομένως πρέπει να τα αποσβέσει (τα κεφάλαια) και θα αναγκαστεί να το κάνει», είπε ο Pushilin.

Αμφιβολίες για αρχές Μαΐου

Ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες ότι η Ουκρανία θα ξεκινήσει μια αντεπίθεση στις αρχές Μαΐου.
«Είναι δύσκολο να πούμε πότε θα συμβεί, ιδιαίτερα επειδή ο καιρός παίζει ρόλο εδώ, αλλά αμφιβάλλω ότι θα συμβεί στις αρχές Μαΐου», σημείωσε.
Τα μέσα ενημέρωσης συζητούν το θέμα της αντεπίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εδώ και αρκετούς μήνες, δίνοντας διάφορες ημερομηνίες για το πότε μπορεί να συμβεί.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε νωρίτερα ότι οι ανοιχτές εικασίες των δυτικών χωρών για μια επικείμενη ουκρανική αντεπίθεση ήταν περαιτέρω απόδειξη της άμεσης εμπλοκής τους στη σύγκρουση.
Οι New York Times έγραψαν την Τρίτη (25/4), επικαλούμενοι έγγραφα που διέρρευσαν το Πεντάγωνο και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν σχεδιάσει να εξαπολύσουν μια αντεπίθεση στη νότια κατεύθυνση τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ουκρανία αναμένεται να εκπαιδεύσει 12 ταξιαρχίες μάχης, με 4.000 άνδρες η καθεμία, μέχρι τα τέλη Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης