Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική πυραυλική επίθεση Ρωσίας σε Κίεβο, Mikolaiv, Dnipro και κεντρική Ουκρανία – 17 νεκροί

Μαζική πυραυλική επίθεση Ρωσίας σε Κίεβο, Mikolaiv, Dnipro και κεντρική Ουκρανία – 17 νεκροί
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν 11 πυραύλους cruise πάνω από το Κίεβο
(upd 8) Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου τα ξημερώματα σε Κίεβο, Mikolaiv και σε αρκετές ακόμα πόλεις της κεντρικής Ουκρανίας.
Πλέον γίνεται λόγος για τουλάχιστον 17 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως μια νεαρή γυναίκα και το 3χρονο παιδί της σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης στο Dnipro (αναφέρθηκαν ακόμα τρεις τραυματίες) ενώ άλλοι 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Uman στην κεντρική επαρχία Cherkasy, όταν πύραυλος έπληξε μια πολυώροφη πολυκατοικία.
Από την επίθεση αυτή στο Uman, οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν πως τραυματίστηκαν άλλοι 17 άνθρωποι.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσία εκτόξευσε 23 πυραύλους και drones,
με την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση να υποστηρίζει πως κατέρριψε 21 ρωσικούς πυραύλους.
44.jpg
13_8.jpg
15_5.jpg
Ανασύρουν ζωντανούς από τα συντρίμμια

Τμήμα της πολυκατοικίας κατέρρευσε με τα συντρίμμια να έχουν αποκλείσει δρόμους ενώ τα σωστικά συνεργεία υποστηρίζουν πως κατάφεραν να ανασύρουν από τα ερείπια τρία παιδιά.
Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και άλλων εγκλωβισμένων συνεχίζονται.
Επίθεση στο Κίεβο

Πυραυλική επίθεση υπήρξε και στο Κίεβο, με τους Ουκρανούς να υποστηρίζουν πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 11 ρωσικούς πυραύλους cruise.
«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, 11 πύραυλοι Κρουζ καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο του Κιέβου.
Πέραν των πυραύλων, καταρρίφθηκαν επίσης δυο drones» αναφέρει σε ανακοίνωση της η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου, τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα ούτε σοβαρές ζημιές, πέρα από κάποια θραύσματα που κατέληξαν σε ένα δρόμο σε μια κατοικημένη περιοχή και σε υποδομές ενέργειας.
Η τελευταία ρωσική πυραυλική επίθεση είχε γίνει πριν 51 ημέρες, στις 9 Μαρτίου του 2023 σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου.

Zelensky: Αυτός ο τρόμος πρέπει να τελειώσει

Αυτός ο τρόμος πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky αναφερόμενος στη νέα μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας κατά του Κιέβου, του Mikolaiv, του Dnipro και άλλων πόλεων στην κεντρική Ουκρανία.
«Αυτός ο ρωσικός τρόμος πρέπει να έχει μια δίκαιη απάντηση από την Ουκρανία και τον υπόλοιπο κόσμο.
Και θα έχει» ανέφερε σε μήνυμα του στο Telegram ο Zelensky, ο οποίος παρέθεσε και μια σειρά από εικόνες από τις καταστροφές στις πληγείσες πόλεις.
«Κάθε επίθεση, κάθε μοχθηρή πράξη εναντίον της χώρας μας και εναντίον του λαού μας φέρνει το τρομοκρατικό κράτος πιο κοντά στην αποτυχία και την τιμωρία» είπε ο Zelensky αναφέροντας πως το ρωσικό κακό πρέπει να σταματήσει με τα όπλα, κάτι που κάνουν ήδη οι στρατιώτες μας, αλλά και με τις κυρώσεις που πρέπει να λάβει η διεθνής κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης