Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ πολεμά με όλη τη δύναμή του στην Ουκρανία - Shoigu: Θέλουν πόλεμο με Ρωσία, Κίνα

Το ΝΑΤΟ πολεμά με όλη τη δύναμή του στην Ουκρανία - Shoigu: Θέλουν πόλεμο με Ρωσία, Κίνα
Η Δύση είχε προετοιμαστεί εκ προτέρων για αντιπαράθεση με τη Ρωσία είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία το ΝΑΤΟ πολεμά με όλα τα μέσα και τη δύναμή του υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος ανέφερε πως ο στόχος των ΗΠΑ είναι η στρατηγική ήττα της Ρωσίας.
«Η Δύση απέδειξε πως είχε προετοιμαστεί για την αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Αμέσως επέβαλε μεγάλης κλίμακας κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οργάνωσε προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, παρείχε ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες ενώ στρατιωτικοί σύμβουλοι και μισθοφόροι στάλθηκαν στο πεδίο μάχης.
Με αυτόν τον τρόπο, το στρατιωτικό δυναμικό και οι δυνατότητες όλων των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ ενεπλάκησαν στον πόλεμο» ανέφερε σε δηλώσεις του από το Νέο Δελχί ο Shoigu, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης.

Οι ΗΠΑ Θέλουν να σύρουν και άλλα κράτη σε πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα

Σύμφωνα με τον Shoigu, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εμπλοκή της Δύσης αποδεικνύει πως βασικός στόχος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους είναι να σύρουν και άλλα κράτη σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία και στην Κίνα.
«Σήμερα, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοι της υλοποιούν το στρατηγικό τους σχέδιο, το οποίο συνίσταται στην πρόκληση και άλλων κρατών σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τα κράτη που αντιστέκονται, και κυρίως με τη Ρωσία και την Κίνα.
Μια ξεκάθαρη επιβεβαίωση αυτής της εγκληματικής πολιτικής είναι η σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο πραγματικός στόχος τους είναι να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, να απειλήσουν την Κίνα και να διατηρήσουν τη μονοπωλιακή τους θέση στον κόσμο» είπε ο Shoigu.

Τα 5 δις δολάρια για το πραξικόπημα του 2014

Για αυτό το λόγο, υποστήριξε ο Shoigu, δαπάνησαν πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την επιτυχία του πραξικοπήματος του 2014, στην πλατεία Maidan στο Κίεβο που οδήγησε στην κατάρρευση της τότε κυβέρνησης και που έφερε στην εξουσία «το εχθρικό, εθνικιστικό και ρωσοφοβικό καθεστώς, το οποίο έσπευσε διακαώς να λύσει το «ρωσικό ζήτημα» στην Ουκρανία.
«Δεδομένης της άρνησης του Κιέβου να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ και της πραγματικής απειλής για τους κατοίκους του Donbass, αποφασίσαμε να διεξάγουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τόνισε ο Shoigu.

Στα χέρια τρομοκρατών τα δυτικά όπλα

Αναφερόμενος μάλιστα στα όπλα που παρέχει η Δύση στους Ουκρανούς, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι αυτά καταλήγουν στα χέρια τρομοκρατών, γεγονός που - όπως είπε - επηρεάζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη αλλα και σε όλο τον πλανήτη.
«Τα όπλα της Δύσης καταλήγουν στη μαύρη αγορά και από εκεί στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους, ειδικά αν ληφθούν υπόψη ανακοινώσεις σχετικά με την παράδοση πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Η προμήθεια του Κιέβου με όπλα απλά παρατείνει τη σύγκρουση, οδηγεί σε νέες απώλειες και στην καταστροφή των υποδομών και τελικά γυρνά μπούμερανγκ, επηρεάζοντας τη σταθερότητα στην Ευρώπη και στον κόσμο συνολικά» υπογράμμισε ο Shoigu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης