Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το καλύτερο όπλο των Ρώσων στον πόλεμο - Ο περιπλανώμενος πύραυλος Lancet κατέστρεψε το πυροβολικό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Το καλύτερο όπλο των Ρώσων στον πόλεμο - Ο περιπλανώμενος πύραυλος Lancet κατέστρεψε το πυροβολικό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερις S-300 στην περιοχή Kherson και ένα αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο Gepard των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τα Lancet
Καθώς οι έντονες μάχες μαίνονται στην Ανατολική Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν στόχους μεγάλης αξίας, συμπεριλαμβανομένων των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας S-300 με το διάσημο drone kamikaze ZALA Lancet.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερις εκτοξευτές S-300 στην περιοχή Kherson και ένα αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο Gepard των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τα drones Lancet, τους επονομαζόμενους περιπλανώμενους πυραύλους.
Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, 14 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν.
Η Ρωσία έχει αναπτύξει εκτενώς τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Lancet της μαζί με το Shahed-136 που απέκτησε το Ιράν για να πραγματοποιήσει επίγειες επιθέσεις kamikaze σε στόχους υψηλής αξίας εντός της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με πρόσφατους ισχυρισμούς από Ουκρανούς αξιωματούχους, η Ρωσία στέλνει πρώτα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed κοντά σε ουκρανικούς πυραύλους επιφανείας-αέρος (SAM) ως δόλωμα για να μετρήσει την ακριβή θέση τους. Εξαφανίζουν τους στόχους

Μόλις εντοπιστεί η θέση των εχθρικών SAM, τα Lancet αποστέλλονται για να εξαφανίσουν τον στόχο.
Ωστόσο, η είδηση για την καταστροφή των συστημάτων αεράμυνας S-300 στην Kherson τράβηξε επίσης την προσοχή στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων που πιστεύουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου μπορεί να έχουν τροποποιήσει λίγο τη στρατηγική τους, γεγονός που έφερε το σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας πιο κοντά στο μπροστινές γραμμές.
Ο βετεράνος της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένας σημαντικός παρατηρητής της Ρωσίας, ο σμηναγός Vijainder K Thakur, δήλωσε.
«Φαίνεται ότι η Ουκρανία μετακινεί τα συστήματα AD μεγάλης εμβέλειας κοντά στο μέτωπο της μάχης, πιθανότατα για να αποτρέψει επώδυνα χτυπήματα, βομβιστικές επιθέσεις σε στρατιωτικό υλικό και στρατεύματα συγκέντρωση για μια επίθεση».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Lancet-3 χτύπησε επίσης ένα ουκρανικό σκάφος στον ποταμό Δνείπερο, με Ρώσους παρατηρητές να υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία σχεδίαζε μια προσγείωση κατά μήκος του ποταμού, η οποία ματαιώθηκε από την επίθεση με drone.
Από την πλευρά της, η Ρωσία επαίρεται για την ικανότητα των drones Lancet που συνεχίζουν να προκαλούν όλεθρο στις ουκρανικές θέσεις πριν από μια επικείμενη αντεπίθεση.

Τα θανατηφόρα νυστέρια της Ρωσίας!

Το ρωσικό Lancet-3 είναι ένα ελαφρύ πολεμικό πυρομαχικό με κεφαλή τριών κιλών και πτητικής ικανότητας 40 λεπτών. Πρόκειται για μια εξέλιξη του ιπτάμενου πυρομαχικού KYB Kub (Cube), το οποίο υποβλήθηκε σε στρατιωτική δοκιμή στη Συρία το 2019. Με βάρος εκτόξευσης 12 κιλών και συσκευή καταπέλτη τοποθετημένη σε ράγα, το Lancet-3 μπορεί να επιτεθεί σε στόχους έως και 40 χιλιόμετρα μακριά.

Οι κύριες αποστολές του Lancet είναι αυτές της αναγνώρισης και της επίθεσης.
Η αρχική διαδρομή πτήσης ενός drone μπορεί να καθοδηγηθεί οπτικά ή μέσω δεδομένων GPS.
Χρησιμοποιώντας ηλεκτρο-οπτική καθοδήγηση αλλά και μέσω οθόνης το drone ελέγχεται χειροκίνητα κατά την τερματική φάση καθώς πλησιάζει τον στόχο του.
Αυτό επιτρέπει την τροποποίηση της τροχιάς σε πραγματικό χρόνο και την καθοδήγηση στόχου drone.
Τέτοια drones αυτοκτονίας μπορούν να αιωρούνται στον αέρα και να πέφτουν πάνω στον στόχο με ταχύτητα έως και 300 χιλιόμετρα/ώρα για να τον χτυπήσουν εκεί που είναι πιο ευάλωτο.
Επιπλέον, η Ρωσία σημειώνει ότι το drone kamikaze Lancet διέθετε μια πρώτη στο είδος της τεχνολογία κατά της εμπλοκής με laser που το καθιστούσε απρόσβλητο σε πολλά συστήματα anti-drone.

Κατέστρεψαν το 45% του πυροβολικού του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, η Ρωσία δημοσίευσε για πρώτη φορά πλάνα από τα Zala Lancet-3 που πλήττουν ουκρανικούς στόχους.
Αυτά τα drones περιεργάζονται τους στόχους τους από απόσταση πριν επιτεθούν ακαριαία.
Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης από τις αρχές αυτού του μήνα ανέφεραν επίσης ότι τα UAV Lancet-3 ήταν αποκλειστικά υπεύθυνα για την καταστροφή του 45% του πυροβολικού του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των οβιδοβόλων M777. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης