Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πόλεμος των τάνκερ – Το ρεσάλτο των Ιρανών καταδρομέων σε δεξαμενόπλοιο με προορισμό τις ΗΠΑ

Ο πόλεμος των τάνκερ –  Το ρεσάλτο των Ιρανών καταδρομέων σε δεξαμενόπλοιο με προορισμό τις ΗΠΑ
Το Advantage Sweet κατασχέθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν κατά τη διέλευση των διεθνών υδάτων στον Κόλπο του Ομάν
Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα video που δείχνει επίλεκτους καταδρομείς να καταλαμβάνουν ένα ξένο πλοίο στον Κόλπο του Ομάν πριν από δύο ημέρες.
Το πετρελαιοφόρο Advantage Sweet, με σημαία των Νήσων Μάρσαλ, μετέφερε πετρέλαιο από το Κουβέιτ στο Χιούστον υπό τη Chevron, αλλά εν πλω κατελήφθη από Ιρανούς καταδρομείς που κατέβηκαν στο τάνκερ από ένα ελικόπτερο, όπως δείχνει το βίντεο.

«Το Advantage Sweet κατασχέθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν κατά τη διέλευση των διεθνών υδάτων στον Κόλπο του Ομάν», ανακοίνωσε την Πέμπτη το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η ιρανική επίθεση στο πλοίο ήταν αντίποινα για τις Ηνωμένες Πολιτείες λίγες μέρες πριν από την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου που είχε προορισμό την Κίνα.
«Οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν από ένα δεξαμενόπλοιο ιρανικού αργού πετρελαίου να ανακατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, σε μια κίνηση που οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ήταν το έναυσμα για την απόφαση του Ιράν να συλλάβει ένα δεξαμενόπλοιο με προορισμό την Αμερική την Πέμπτη (27/4)», γράφουν οι Financial Times. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης