Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Πρωτοφανή εδώ και δεκαετίες τα αμυντικά έργα των Ρώσων – Οχυρωμένη η Κριμαία

Μ. Βρετανία: Πρωτοφανή εδώ και δεκαετίες τα αμυντικά έργα των Ρώσων – Οχυρωμένη η Κριμαία
Οι Ρώσοι έχουν σκάψει εκατοντάδες χιλιόμετρα χαρακωμάτων σε ρωσικά εδάφη, όπως στο Belgorod και Kursk
Σχετικά Άρθρα
Για πρωτοφανή αμυντικά οχυρωματικά έργα των Ρώσων όχι μόνο σε εδάφη που ελέγχουν στην Ουκρανία αλλά και στη Ρωσία κάνει λόγο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, αναφέροντας πως τέτοιου είδους κατασκευές είχαν να καταγραφούν εδώ και δεκαετίες
«Από το καλοκαίρι του 2022, η Ρωσία έχει κατασκευάσει μερικά από τα πιο εκτεταμένα συστήματα στρατιωτικών αμυντικών έργων που έχουν καταγραφεί οπουδήποτε στον κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες.
Αυτές οι άμυνες δεν βρίσκονται μόνο κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αλλά έχουν επίσης κατασκευαστεί βαθιά μέσα σε περιοχές που ελέγχει αυτή τη στιγμή η Ρωσία.
Οι εικόνες δείχνουν ότι η Ρωσία έχει καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να οχυρώσει τα βόρεια σύνορα της κατεχόμενης Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένης της πολυεπίπεδης αμυντικής ζώνης κοντά στο χωριό Medvedevka.
Η Ρωσία έχει επίσης σκάψει εκατοντάδες μίλια χαρακώματα μέσα σε διεθνώς αναγνωρισμένο ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Belgorod και Kursk.
Αυτές οι γραμμές άμυνας υπογραμμίζουν τη βαθιά ανησυχία των Ρώσων ηγετών ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να καταφέρει μια σημαντική επιτυχία.
Ωστόσο, κάποια έργα ενδεχομένως να έχουν ζητηθεί από τοπικούς κυβερνήτες και πολιτικούς προκειμένου να περάσουν το αφήγημα ότι η Ρωσία απειλείται από την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης