Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pushilin (Donetsk): Η Ουκρανία που ξέραμε, έπαψε να υπάρχει για πάντα πριν από 9 χρόνια

Pushilin (Donetsk): Η Ουκρανία που ξέραμε, έπαψε να υπάρχει για πάντα πριν από 9 χρόνια
Ήταν τότε που άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στην Οδησσό υποστήριξε ο Denis Pushilin
Η Ουκρανία που ξέραμε, έπαψε να υπάρχει για πάντα πριν από 9 χρόνια τότε που κάηκαν ζωντανοί οι εργάτες στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στην Οδησσό, υποστήριξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.
«Η Ουκρανία που ξέραμε έπαψε να υπάρχει για πάντα για πολλούς από εμάς πριν από εννέα χρόνια, όταν άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στην Οδησσό.
Για να ευχαριστήσουν τη Δύση και να διατηρήσουν την εξουσία, οι Ουκρανοί πολιτικοί συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα - δολοφονίες, γενοκτονία και εθνοτική και θρησκευτική καταπίεση» αναφέρει σε μήνυμά του στο Telegram ο Pushilin με αφορμή τη συμπλήρωση 9 ετών από τον θάνατο των εργατών στην Οδησσό.
«Το καθεστώς του Κιέβου ακόμα δεν είναι σε θέση να κάνει μια αμερόληπτη αξιολόγηση αυτών των τρομερών γεγονότων ή να διεξαγάγει μια δίκαιη έρευνα» τόνισε ο Pushilin, ο οποίος ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως οι δράστες θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.
«Το Donbass θα θυμάται πάντα εκείνους που πέθαναν στα χέρια των Ουκρανών νεοναζί στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στην Οδησσό στις 2 Μαΐου» υπογράμμισε ο Pushilin.

Τι συνέβη

Στις 2 Μαΐου του 2014, ακροδεξιοί Ουκρανοί του Δεξιού Τομέα και οι λεγόμενες δυνάμεις αυτοάμυνας του Maidan επιτέθηκαν σε καταυλισμό σκηνών που είχε στηθεί στον δημόσιο πάρκο Kulikovo, όπου κάτοικοι της Οδησσού μάζευαν υπογραφές για δημοψήφισμα για μια ομοσπονδιακή Ουκρανία αλλά και για την αναγνώριση της ρωσικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας.
Κάποιοι από τους υποστηρικτές της ομοσπονδιακής Ουκρανίας κατέφυγαν στο «Σπίτι των Συνδικάτων», αλλά οι ακροδεξιοί περικύκλωσαν το κτήριο και το πυρπόλησαν.
Λόγω της φωτιάς, 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 240 τραυματίστηκαν.
Η έρευνα διήρκεσε αρκετά χρόνια, αλλά το δικαστήριο δεν μπόρεσε να αποδείξει την ενοχή κανενός από τους κρατούμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης