Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα τρία διαφορετικά όπλα των Ρώσων που θα «τρυπήσουν» τα γερμανικά Leopard

Τα τρία διαφορετικά όπλα των Ρώσων που θα «τρυπήσουν» τα γερμανικά Leopard
Η μεγαλύτερη απειλή είναι τα σύγχρονα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα ATGM
Τρία διαφορετικά οπλικά συστήματα με τα οποία μπορούν να εξουδετερώσουν την θωράκιση τους και να καταστρέψουν τα γερμανικά τανκ Leopard - θεωρούνται η αιχμή του δόρατος της ουκρανικής αντεπίθεσης - διαθέτουν οι Ρώσοι, όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ρωσικός στρατός ήδη χρησιμοποιεί τρία οπλικά συστήματα, τα οποία μπορούν να εξουδετερώσουν τα Leopard.
Πρόκειται για τα αυτοκινούμενα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα (ATGM), για τις αντιαρματικές νάρκες και για ρωσικά άρματα μάχης.

ATGM: Η μεγαλύτερη απειλή

Κατά την Bild, η μεγαλύτερη απειλή για τα δυτικά άρματα μάχης είναι τα σύγχρονα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα ATGM, τα οποία χάρη στις γομώσεις που διαθέτουν, είναι ικανά να διαπεράσουν περισσότερο από ένα μέτρο θωράκισης.
Αυτά τα συστήματα σχεδιάστηκαν ειδικά για να αντιμετωπίσουν τανκ όπως το Leopard 2,

Νάρκες ΤΜ-62

Ένα άλλο ισχυρό όπλο στο οπλοστάσιο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι αντιαρματικές νάρκες.
Η Bild αναφέρεται στις γνωστές ΤΜ-62 και στις πιο σύγχρονες και βελτιωμένες εκδόσεις τους που είναι σε χρήση από τον ρωσικό στρατό.

Τα άρματα T-72B3, T-90A/S/M ή T-80BVM

Ένας άλλος κίνδυνος για τη δυτική τεχνολογία είναι τα ρωσικά άρματα μάχης.
«Τα ρωσικά άρματα μάχης τύπου T-72B3, T-90A/S/M ή T-80BVM, εξοπλισμένα με ισχυρά συστήματα στόχευσης, δεν είναι κατώτερα από τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard.
Επιπλέον, οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν πρόσφατα από το πυροβόλο των 125 mm 2A46 είναι επίσης ικανοί να διαπεράσουν την θωράκιση των Leopard 2A6» υποστηρίζει το δημοσίευμα της Bild.
Υπενθυμίζεται πως στις 25 Ιανουαρίου, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και θα εκδώσει άδεια σε άλλες χώρες για επανεξαγωγή αυτών των οχημάτων.
Στις 24 Φεβρουαρίου, η Γερμανία αποφάσισε να προμηθεύσει το Κίεβο με άλλα 4 άρματα μάχης, με το σύνολο τους να βρίσκονται στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ήδη από τα τέλη Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης