Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ είναι υγιές – Προτεραιότητα η σταθερότητα των τιμών, δεν έχουμε αποφασίσει πάγωμα επιτοκίων

Powell (Fed): Το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ είναι υγιές – Προτεραιότητα η σταθερότητα των τιμών, δεν έχουμε αποφασίσει πάγωμα επιτοκίων
Επιβράδυνση στις ΗΠΑ «βλέπει» η Fed...
Η Federal Reserve είναι αφοσιωμένη στην επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο του 2% ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerom Powell προσθέτοντας πως το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ είναι υγιές…
Επίσης, όπως υποστήριξε, τα επόμενα βήματα όσον αφορά τα επιτόκια θα καθοριστούν από τα οικονομικά στοιχεία, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή ρητορικής που σηματοδότησε λίγο πριν και η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC).
Ο Πρόεδρος της Fed τόνισε, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα καθορίσει τον ρυθμό της μελλοντικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής ανάλογα με το τι θα δείξουν τα οικονομικά δεδομένα.
«Κοιτάζοντας μπροστά, θα ακολουθήσουμε μια προσέγγιση που θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά δεδομένα για να προσδιορίσουμε τον βαθμό στον οποίο μπορεί να είναι κατάλληλη η πρόσθετη σύσφιξη πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε, δε, ότι η Fed θα μπορούσε να προχωρήσει και σε νέες αυξήσεις επιτοκίων εάν τα οικονομικά στοιχεία δείξουν ότι αυτό είναι που χρειάζεται.
«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα εάν χρειαστεί να αυστηρότερη περιοριστική νομισματική πολιτική» ανέφερε ο Powell.
Έσπευσε, μάλιστα, να διευκρινίσει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν ελήφθη καμία απόφαση για παύση των αυξήσεων επιτοκίων, αλλά τόνισε ότι η αλλαγή ρητορικής στην ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) σχετικά με τη μελλοντική πολιτική σύσφιξης είναι «εύλογη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης