Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική αντεπίθεση στο Luhansk; - Επιθετικές ενέργειες σε Kupyansk, Donetsk

Ουκρανική αντεπίθεση στο Luhansk; - Επιθετικές ενέργειες σε Kupyansk, Donetsk
Οι Ουκρανοί είναι πιο ενεργοί και στο Bakhmut αναφέρουν οι ρωσικές δυνάμεις
Για επιθετικές ενέργειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων τόσο στο Luhansk όσο και στο Kupyansk και στο Donetsk κάνουν λόγο Ρώσοι αξιωματούχοι, αναφέροντας πως Ουκρανοί στρατιώτες επιχειρούν να προχωρήσουν σε αντεπίθεση στην κατεύθυνση του Luhansk.
«Στην κατεύθυνση μας, αυτή του Luhansk, υπάρχουν προσπάθειες από ουκρανικά μαχητικά να προχωρήσουν στην περίφημη αντεπίθεση.
Όπως είχα πει και νωρίτερα, η 4η Μαΐου ήταν πολύ σημαντική και επικίνδυνη.
Από αυτήν την ημερομηνία και μετά, οι ουκρανικές δυνάμεις θα αρχίσουν να υπολογίζουν περισσότερο ή λιγότερο τις καιρικές συνθήκες και βάσει αυτών αρχίζουν να πραγματοποιούν επιθετικές ενέργειες» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Andrey Marochko, απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.

Κινητοποίηση σε Kupyansk, Donetsk

Σύμφωνα με τον Marochko, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αναφέρουν επίσης ενεργοποίηση των Ουκρανών τόσο στο Kupyansk όσο και στο Krasnolimansk και στο Donetsk, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, βάσει των οποίων οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πιο ενεργές και στην περιοχή του Bakhmut.
Την περασμένη Τρίτη 2 Μαΐου ο Marochko είχε εκτιμήσει πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να προχωρήσουν σύντομα σε αρκετές προκλήσεις σε όλο το μήκος της γραμμής του μετώπου, εκτιμώντας πως η ουκρανική αντεπίθεση θα μπορούσε να αρχίσει έως τις 9 Μαΐου.
Εν τω μεταξύ, τις εκτιμήσεις του Marochko έχει επιβεβαιώσει και ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin, ο οποίος υπογράμμισε πως η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει ήδη αρχίσει.

Χτυπήματα και σε Zaporizhia

Πάντως επίθεση των Ουκρανών καταγράφηκε και στην περιοχή της Zaporizhia.
«Οι Ναζί του Κιέβου βομβαρδίζουν με το πυροβολικό τους τη Vasilyevka.
Υπάρχουν θύματα.
Θα υπάρξουν περαιτέρω πληροφορίες» μεταδίδουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές από τη Zaporizhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης