Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρή προειδοποίηση Κίνας σε ΝΑΤΟ: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ασία αρένα γεωπολιτικών ανταγωνισμών

Αυστηρή προειδοποίηση Κίνας σε ΝΑΤΟ: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ασία αρένα γεωπολιτικών ανταγωνισμών
Η συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κ θα υπονομεύσει αναπόφευκτα την ειρήνη και τη σταθερότητα, προειδοποιεί η Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Η επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμφίβολα θα επιδεινώσει τη σταθερότητα εκεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning.
«Η συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και η παρέμβαση της συμμαχίας στις περιφερειακές υποθέσεις θα υπονομεύσει αναπόφευκτα την ειρήνη και τη σταθερότητα», είπε απαντώντας σε ερώτημα του Tass για τα σχέδια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να δημιουργήσει γραφείο διασύνδεσης στην Ιαπωνία.
Η Κινέζα αξιωματούχος τόνισε ότι η Ασία «δεν πρέπει να γίνει αρένα γεωπολιτικού ανταγωνισμού».

Κλιμακώνει την ένταση το ΝΑΤΟ


Η Mao Ning πρόσθεσε ότι η προέλαση του ΝΑΤΟ στην Ασία «θα διευκολύνει την αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με χώρες της περιοχής όπως η Κίνα».
«Αυτό θα πρέπει να αφορά ιδιαίτερα τις χώρες της περιοχής», επεσήμανε.
Στις 3 Μαΐου, η Nikkei ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ σχεδίαζε να ανοίξει το γραφείο διασύνδεσής του στην Ιαπωνία το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα, «ο σταθμός θα επιτρέψει στη στρατιωτική συμμαχία να διεξάγει περιοδικές διαβουλεύσεις με την Ιαπωνία και βασικούς εταίρους στην περιοχή όπως η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία».
Η επίσημη απόφαση θα πρέπει να ληφθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου, αναφέρει η Nikkei.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης