Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρωτικό πλήγμα των Ρώσων στο αρχηγείο του Ουκρανικού Ναυτικού στην Οδησσό, εκρήξεις στο Κίεβο

Σαρωτικό πλήγμα των Ρώσων στο αρχηγείο του Ουκρανικού Ναυτικού στην Οδησσό, εκρήξεις στο Κίεβο
Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν ισχυρό πλήγμα στο αρχηγείο και την ακαδημία του Ουκρανικού Ναυτικού στην Οδησσό με drone «Geran-2»
Σχετικά Άρθρα
Σε σειρά αντιποίνων προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις την Πέμπτη (4/5/2023) για την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν ισχυρό πλήγμα στο αρχηγείο και την ακαδημία του Ουκρανικού Ναυτικού στην Οδησσό με drone «Geran-2».
Η επίθεση οδήγησε στην καταστροφή του κτιρίου και σε σημαντικές ζημιές στη στρατιωτική υποδομή.
Από το χτύπημα υπάρχουν τραυματίες και νεκροί, αλλά ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.
Το UAV Geran-2 είναι το Shahed 136 ιρανικής κατασκευής drone kamikaze και έχει τη δυνατότητα να πετάει αυτόνομα σε μεγάλες αποστάσεις, καθώς και να εντοπίζει στόχους και να τους καταστρέφει. Εκρήξεις στο Κίεβο

Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν το βράδυ της Πέμπτης (4/5) στο Κίεβο, ενώ το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί σε συνοικία της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας δήλωσαν στο Reuters ότι εκρήξεις και σποραδικά πυρά ακούστηκαν κοντά στο κέντρο του Κιέβου.
Ορισμένοι μάλιστα ανέφεραν πως, την ώρα που έσπευδαν στα καταφύγια, είδαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στον ουρανό της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) είδε επίσης ένα drone που η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα προσπαθούσε να καταρρίψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης