Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας καταδίκασε έντονα την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας καταδίκασε έντονα την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο
«Ο Nicolas Maduro καταδίκασε έντονα την προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί στο Κρεμλίνο με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro καταδίκασε την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Κιέβου στο Κρεμλίνο σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin την Πέμπτη (4/5/2023), ανέφερε η ρωσική προεδρία.
«Ο Nicolas Maduro καταδίκασε έντονα την προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί στο Κρεμλίνο με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, εκφράζοντας την υποστήριξη και την αλληλεγγύη προς τη Ρωσία εκ μέρους του λαού της Βενεζουέλας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί στην κατοικία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στο Κρεμλίνο με drones τα ξημερώματα της 3ης Μαΐου, ανέφερε η ρωσική προεδρική υπηρεσία Τύπου.
Ο ρωσικός στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών εξουδετέρωσαν αμέσως δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν στόχο το Κρεμλίνο.
Το Κρεμλίνο θεωρεί το περιστατικό ως προμελετημένη τρομοκρατική επίθεση και απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου.
Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει οποιαδήποτε αντίποινα κρίνει σκόπιμο, πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου.

Στρατηγική εταιρική σχέση

Κατά τα άλλα οι δύο ηγέτες συζήτησαν την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
«Τα τρέχοντα θέματα περαιτέρω ανάπτυξης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ρωσίας-Βενεζουέλας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης κοινών έργων στον εμπορικό-οικονομικό, τον ενεργειακό και τον ανθρωπιστικό τομέα», ανέφερε το Κρεμλίνο.
Οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία σε διαφορετικά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης