Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian κατά Powell: Φοβάμαι πως η Fed οδεύει προς άλλο ένα φιάσκο

El-Erian κατά Powell: Φοβάμαι πως η Fed οδεύει προς άλλο ένα φιάσκο
Ο κορυφαίος οικονομολόγος προέβη στην παραπάνω παρατήρηση, αφότου οι μετοχές της PacWest Bancorp σημείωσαν βουτιά περισσότερο από 50%
Αμφιβολίες εγείρει σχετικά με την άποψη του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, πως τα χειρότερα έχουν περάσει σε ό,τι αφορά την τραπεζική κρίση ο Mohamed El-Erian, λέγοντας ότι μπορεί να έχουμε άλλη μία λίστα δηλώσεων που κατέληξαν να διαβρώσουν την αξιοπιστία του ιδρύματος.
Ο κορυφαίος οικονομολόγος προέβη στην παραπάνω παρατήρηση, αφότου οι μετοχές της PacWest Bancorp σημείωσαν βουτιά περισσότερο από 50%.
Μετά την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Fed την Τετάρτη, ο Powell είπε στους δημοσιογράφους ότι η πτώχευση της First Republic και η επακόλουθη εξαγορά της από την JPMorgan ήταν «ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης».
«Φοβάμαι ότι αυτή η δήλωση μπορεί να καταλήξει σε φιάσκο, όπως πολλά άλλα τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν διαβρώσει την αξιοπιστία της Fed, υπονόμευσαν την πολιτική καθοδήγηση/αποτελεσματικότητά της και διακινδύνευσαν την πολιτική της αυτονομία», είπε ο El-Erian. σε tweet της Πέμπτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης