Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκληματική αδιαφορία: O Λευκός Οίκος και το Συμβούλιο Ασφαλείας γνώριζαν από το 2017 για την πανδημία Covid!

Εγκληματική αδιαφορία: O Λευκός Οίκος και το Συμβούλιο Ασφαλείας γνώριζαν από το 2017 για την πανδημία Covid!
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας έλαβε προειδοποίηση για το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan δύο χρόνια πριν ξεσπάσει η πανδημία, σύμφωνα με αποκαλύψεις emails
Ο Λευκός Οίκος είχε λάβει προειδοποίηση για την πανδημία Covid 19 δύο χρόνια πριν ξεσπάσει, σύμφωνα με αποκαλύψεις μηνυμάτων.
Πιο συγκεκριμένα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας έλαβε προειδοποίηση για το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan δύο χρόνια πριν από τη θανατηφόρα πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με ένα email που έλαβε η U.S. Right to Know (Δικαίωμα στη Γνώση των Η.Π.Α).
Οι ανησυχίες σχετικά με το πρώτο εργαστήριο μέγιστης ασφάλειας της Κίνας και τους κορωνοϊούς που προέρχονταν από νυχτερίδες είχαν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα του μηχανισμού εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ έως τον Δεκέμβριο του 2017 — δύο χρόνια πριν εμφανιστεί για πρώτη φορά ο COVID-19 στη Wuhan.
Δύο τηλεγραφήματα του State Department περιέγραφαν την έλλειψη εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan και τον κίνδυνο που ενέχουν οι νέοι κορωνοϊοί το 2018.
Στα μηνύματα περιγράφονταν λεπτομέρειες σχετικά με την έλλειψη επαρκώς εκπαιδευμένου προσωπικού, το αίτημα του ανώτερου επιστήμονα του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan, Zengli Xi, που απέρριψε το αίτημα να μελετήσει τους κορωνοϊούς στο υψηλότερο επίπεδο βιοπεριορισμού και την ανακάλυψη νέων κορωνοϊών που μοιάζουν με SARS που συνδέονται πολύ εύκολα με ανθρώπινους υποδοχείς και θα μπορούσαν πολύ εύκολα να μεταδοθούν.

Ενημέρωση και αγανάκτηση

Οι ανακαλύψεις προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή μετά την αναγγελία της πανδημίας από την Washington Post τον Απρίλιο του 2020.
Προκάλεσαν επίσης σιωπηλή έκπληξη στο State Department, σύμφωνα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ελήφθησαν από την U.S. Right to Know, μέσω του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης.
Τα email δείχνουν επίσης την προφανή αγανάκτηση του αξιωματούχου που τα συνέταξε.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το όνομα του οποίου έχει διαγραφεί, οι πληροφορίες είχαν κοινοποιηθεί στο «NSC».
«Κρίμα που δεν μπόρεσα να κάνω κανέναν να ακούσει ακόμη και με εμπιστευτική ενημέρωση και επιστολές από τον Πρέσβη στο NSC», έγραψε ο αξιωματούχος.
Το "NSC" αναφέρεται στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
Ο πρώην πρεσβευτής στην Κίνα Terry Brandstand έστειλε επιστολή σχετικά με το θέμα στον Σύμβουλο Εσωτερικής Ασφάλειας Tom Bossert τον Δεκέμβριο του 2017, επιβεβαίωσε ένας πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης, την οποία η οργάνωση Right to Know δεν έχει λάβει ακόμη.
00_18.JPG
Μοιραίες ανακατατάξεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Μέχρι τον Απρίλιο του 2018, ο Bossert είχε εκδιωχθεί από τον πρόσφατα διορισμένο σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας John Bolton.
Μέχρι τον Μάιο του 2018, ο Bolton διέλυσε τη μονάδα Παγκόσμιας Ασφάλειας Υγείας και Βιοάμυνας και ενοποίησε ορισμένα από τα μέλη της σε μια ομάδα με ευρύτερη εντολή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.
Η κίνηση ήταν μέρος μιας ανανέωσης του NSC που περιλάμβανε πιο συγκεντρωτική λήψη αποφάσεων, λιγότερες διυπηρεσιακές συνεδριάσεις και λιγότερο επιμερισμό, σύμφωνα με τους επικριτές, και ερωτώμενοι από την οργάνωση δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.
«Στην πραγματικότητα ξέχασα αυτά τα μηνύματα με την ομάδα μου και τα κάναμε στο Πεκίνο το 2018 μέχρι πολύ πρόσφατα και μόλις βρήκα ένα αντίγραφο», έγραψε ο αξιωματούχος του State Department.
«Κρίμα που κανείς δεν έδωσε σημασία στο σημείο που προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι όταν λαμβάνουμε τέτοιες πληροφορίες!
Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν είχαμε».
«Θα σε φωνάζω Κασσάνδρα από εδώ και στο εξής», γράφει ένα άλλο email, μια αναφορά στον ελληνικό μύθο σχετικά με τις προφητείες που δεν εισακούστηκαν.
"Η ευσυνειδησία σε αυτά τα μηνύματα είναι καταπληκτική και τρομακτική", αναφέρει ένα τρίτο email.
000_8.JPG
Το Δικαίωμα στη Γνώση των Η.Π.Α. έλαβε τα έγγραφα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο μέσω της αγωγής του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας κατά του State Department.
Όλα τα έγγραφα που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας για την προέλευση του Covid-19 μπορούν να αναθεωρηθούν εδώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης