Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπρηστικός Blinken (ΗΠΑ): Η Ουκρανία έχει κάθε δικαίωμα να δολοφονήσει τον Putin

Εμπρηστικός Blinken (ΗΠΑ): Η Ουκρανία έχει κάθε δικαίωμα να δολοφονήσει τον Putin
Ας πράξει ό,τι είναι απαραίτητο, δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να σκοτώσει τον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, ή να κάνει οτιδήποτε άλλο αποφασίσει ο Πρόεδρός της Volodmyr Zelensky κρίνοντας ότι με μία τέτοια κίνηση μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας... τότε οφείλει να το πράξει, απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, σε συνέντευξη από το C-Span, ερωτώμενος για την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο.
Όπως είπε ερωτώμενος για το ποια είναι η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών σε τέτοιες επιθέσεις κατά της ρωσικής ηγεσίας ή κατά άλλων μαχητών από την Ουκρανία:
«Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά έγινε... θα ήμουν πολύ σκεπτικός με όσα ακούγονται και δεν πρέπει να βασιστούμε σε εικασίες αλλά σε γεγονόταν...
Γενικότερα: Όπως είπα και όπως είπαμε, όταν πρόκειται για την Ουκρανία, η οποία δέχεται καθημερινές επιθέσεις, και όχι μόνο οι απίστευτα θαρραλέες στρατιωτικές δυνάμεις της, αλλά οι πολίτες της, οι άνδρες γυναίκες και τα παιδιά της, δέχονται επιθέσεις σε καθημερινή βάση, από τη ρωσική επιθετικότητα, και βομβαρδίζονται έξω από τα σπίτια τους, τα διαμερίσματά τους, τους δρόμους τους, τα παιδιά τους σκοτώνονται, οι οικογένειες που διαλύονται... αφήνουμε στην Ουκρανία να αποφασίσει πώς θα αμυνθεί και πώς θα προσπαθήσει να πάρει πίσω το εδάφους που της έχει κατασχεθεί παράνομα από τη Ρωσία τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες και πηγαίνει πίσω στο 2014, πίσω σε αυτήν.
Για να είμαι σαφής, αν μια τέτοια απόφαση κρίνει πως πρέπει να λάβει η Ουκρανία, σχετικά με το πώς θα αμυνθεί, πώς θα πάρει πίσω το έδαφός της, πώς θα αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της, ας το αποφασίσει η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης