Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια drones – Το Ιράν ανέπτυξε πυραύλους που νικούν στον ηλεκτρονικό πόλεμο και… τον Paveh με βεληνεκές 1.650 χιλιομέτρων

Ποια drones  – Το Ιράν ανέπτυξε πυραύλους που νικούν στον ηλεκτρονικό πόλεμο και… τον Paveh με βεληνεκές 1.650 χιλιομέτρων
Το Ιράν καθίσταται μία από τις πλέον σημαντικές πολεμικές βιομηχανίες στον κόσμο με μία πλειάδα αποτελεσματικών όπλων
Σχετικά Άρθρα
Το ιρανικό πολεμικό ναυτικό οπλίζει όλες τις φρεγάτες του, τους «καταστροφείς», όπως τους αποκαλεί, και τα μεγαλύτερα πλοία που διαθέτει με αντιπλοϊκούς πυραύλους cruise, Abu Mahdi, όπως αποκάλυψε ο υποναύαρχος Shahram Irani κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο Fars News στις 6 Μαΐου.
Ο πύραυλος cruise, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον πρώην αναπληρωτή διοικητή των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ, Abu Mahdi al-Muhandis, παρουσιάστηκε στις 20 Αυγούστου 2020 μαζί με έναν βαλλιστικό πύραυλο που φέρει το όνομα του πρώην διοικητή της ιρανικής δύναμης Quds Qasem Soleimani.
Οι δύο ανώτεροι διοικητές σκοτώθηκαν μαζί σε επίθεση με αμερικανικό drone κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, νωρίτερα εκείνο το έτος.
Ο σχεδιασμός του πυραύλου cruise Abu Mahdi προέρχεται από τον σοβιετικό Kh-55, πολλοί από τους οποίους πωλήθηκαν παράνομα στο Ιράν από την Ουκρανία το 2001.
Ο πτερωτός πύραυλος με στροβιλοκινητήρα έχει βεληνεκές έως και 1.000 χιλιόμετρα και πιστεύεται πως είναι εξοπλισμένος με ραντάρ εντοπισμού.

Τρομακτικό πυραυλικό πρόγραμμα

Ο Irani αποκάλυψε ότι ο πύραυλος Abu Mahdi μπορεί να παρακάμψει τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, σημειώνοντας ότι ο πύραυλος έχει ήδη δοκιμαστεί.
Πρόσθεσε επίσης ότι η ικανότητα μάχης, ο ρυθμός καταστροφής και το βεληνεκές του πυραύλου cruise είναι σημαντικοί, αποκαλύπτοντας ως η αύξηση της εμβέλειας του πυραύλου βρίσκεται στην ατζέντα του ιρανικού ναυτικού.
Οι Ιρανοί στρατιωτικοί διοικητές χρησιμοποιούν συνήθως τον όρο «καταστροφέας» για να αναφερθούν στα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία τους, τα οποία είναι οι φρεγάτες κλάσης Alvand, Alvand, Alborz και Sabalan.
Αυτή η κατηγορία έχει εκτόπισμα 1.400 τόνων, περίπου 800 τόνους λιγότερο από μία τυπική φρεγάτα.
Ενώ το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν έλκει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής, το πρόγραμμα πυραύλων cruise της χώρας δεν είναι λιγότερο προηγμένο.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Αεροδιαστημική Δύναμη του Ιρανικού Σώματος των Φρουρών της Ισλαμκής Επανάστασης παρουσίασε έναν πύραυλο cruise επίθεσης ξηράς, που ονομάστηκε Paveh, με βεληνεκές 1.650 χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης