Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Η κυβέρνηση Sanchez προσφέρει στεγαστικά δάνεια σε νέους με εγγύηση δημοσίου

Ισπανία: Η κυβέρνηση Sanchez προσφέρει στεγαστικά δάνεια σε νέους με εγγύηση δημοσίου
Μέτρα στήριξης στους νέους για απόκτηση κατοικίας από την ισπανική κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα
Ένα νέο μέτρο για την στέγαση και την βοήθεια στους νέους μέχρι 35 ετών να αποκτήσουν την πρώτη τους κατοικία, αναμένεται να εγκρίνει αύριο 9/5 το υπουργικό συμβούλιο της ισπανικής κυβέρνησης, ενόψει των διπλών εκλογών (περιφερειακές και δημοτικές) στις 28 Μαΐου 2023.
Το μέτρο αυτό αφορά στην αγορά πρώτης κατοικίας για νέους, χωρίς αποταμιεύσεις, έως 35 ετών στους οποίους θα χορηγεί το 20% του στεγαστικού τους δανείου και για το υπόλοιπο 80% θα χορηγείται στεγαστικό δάνειο από τις τράπεζες.
Προϋπόθεση για την διευκόλυνση αυτού του ποσοστού 20% είναι εισόδημα έως 37.800 ευρώ, όριο που θα αυξηθεί αν το ακίνητο αγοραστεί στο όνομα δύο ατόμων
Η στέγαση είναι το επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας των σοσιαλιστών και η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία μιας σειράς δημόσιων εγγυήσεων για να βοηθήσει τους νέους και τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι.
Ο Πέδρο Σάντσεθ από την Τενερίφη μίλησε για «επείγουσα ανάγκη στέγασης» και προειδοποίησε ότι «υπάρχουν νέοι κάτω των 35 ετών» και «οικογένειες με ανήλικα παιδιά» που δυσκολεύονται να αποκτήσουν ένα διαμέρισμα ή να έχουν πρόσβαση σε στεγαστικό δάνειο.
Στην περίπτωση οικογενειών με εξαρτώμενα ανήλικα, δεν θα υπάρχει όριο ηλικίας για εγγυήσεις πρόσβασης και το μέτρο θα περιλαμβάνει και παράγοντες βελτίωσης ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Ομοίως, το προαναφερόμενο όριο εισοδήματος θα αυξηθεί και για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης