Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβεβαιώσεις Κίνας: Λύση του Ουκρανικού βάσει των 4 αρχών του Xi Jinping

Διαβεβαιώσεις Κίνας: Λύση του Ουκρανικού βάσει των 4 αρχών του Xi Jinping
Τι είπε ο Κινέζος ΥΠΕΞ Qin Gang στη Γαλλίδα ομόλογό του, Catherine Colonna
Διαβεβαιώσεις ότι η Κίνα θα συνεχίσει να διαδραματίζει θετικό και εποικοδομητικό ρόλο προκειμένου να επιλυθεί με πολιτικά μέσα η κρίση στην Ουκρανία παρείχε ο Κινέζος ΥΠΕΞ, Qin Gang στη Γαλλίδα ομόλογό του, Catherine Colonna, με την οποία συναντήθηκε στο Παρίσι.
Όπως είπε ο Qin Gang η λύση που προωθεί η Κίνα βασίζεται στις τέσσερις αρχές που διατύπωσε ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping.
«Ο Κινέζος ηγέτης Xi Jinping διατύπωσε τέσσερις αρχές που πρέπει απαραιτήτως να τηρούνται.
Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης από το οποίο η κινεζική πλευρά θα λάβει θέση για την ουκρανική κρίση και θα λάβει μέτρα για την επίλυσή της» υποστήριξε ο Κινέζος ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται πως οι τέσσερις αυτές αρχές είναι ο σεβασμός της κυριαρχίας, η συμμόρφωση με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, οι ανησυχίες κάθε πλευράς για την ασφάλεια της και η χρήση ειρηνικών τρόπων επίλυσης της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον Κινέζο ΥΠΕΞ, το Πεκίνο θα καταβάλει προσπάθειες για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος με πολιτικά μέσα, με βάση την επικοινωνία που θα διατηρεί με κάθε ένα από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Συνάντηση με Scholz

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Qin Gang είχε συνάντηση χθες Τετάρτη (10/5/2023) και με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz στο Βερολίνο.
«Η παράταση του πολέμου θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερες δυσκολίες, είναι απαραίτητο να γίνει κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες», ανέφερε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.
Όπως διευκρίνισε, η σύγκρουση στην Ουκρανία θα πρέπει να επιλυθεί μέσω πολιτικών μεθόδων που θα βοηθήσουν «να βρεθεί ένας τρόπος για μακροπρόθεσμη ασφάλεια στην Ευρώπη».
«Σχετικά με το πρόβλημα της Ουκρανίας, η θέση της Κίνας είναι να διευκολύνει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο Qin Gang.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης