Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Lindner (Γερμανός ΥΠΟΙΚ) ζητά ωριμότητα από τις ΗΠΑ για το χρέος: Πρέπει να αποφύγουμε περαιτέρω κινδύνους

Ο Lindner (Γερμανός ΥΠΟΙΚ) ζητά ωριμότητα από τις ΗΠΑ για το χρέος: Πρέπει να αποφύγουμε περαιτέρω κινδύνους
Οι Δημοκρατικοί συμφωνούν για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους, αλλά οι Ρεπομπλικανοί ζητούν μείωση των δαπανών πριν συμφωνηθεί ο,τιδήποτε
Σχετικά Άρθρα
Την ελπίδα ότι οι Αμερικανοί βουλευτές θα επιδείξουν ωριμότητα όσον αφορά τις συζητήσεις για το ανώτατο όριο του χρέους, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Christian Lindner, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθούν περαιτέρω αντίξοες συνθήκες για την παγκόσμια οικονομία.
Το Κογκρέσο προσπαθεί να βρει έναν συμβιβασμό για το όριο του χρέους. Οι Δημοκρατικοί επιθυμούν την αύξηση του ορίου, αλλά οι Ρεπουμπλικανοί έχουν ζητήσει να συμφωνηθούν περικοπές δαπανών πριν εγκριθεί ο,τιδήποτε.
Ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας εξαντλείται, με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, να προειδοποιεί νωρίτερα αυτό το μήνα ότι χωρίς συμφωνία, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα μπορούσε να χρεοκοπήσει έως την 1η Ιουνίου.
«Υπάρχει υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την οικονομική ανάπτυξη, πρέπει να καταπολεμήσουμε περαιτέρω τον πληθωρισμό και σε αυτή την κατάσταση όλοι πρέπει να είναι υπεύθυνοι, πρέπει να αποφύγουμε περαιτέρω κινδύνους, ιδίως κινδύνους για τους οποίους είναι στα χέρια μας να αποφασίσουμε», δήλωσε ο Christian Lindner, στο περιθώριο της συνόδου της G-7 στην Ιαπωνία.
«Δεν μπορώ να σχολιάσω την εσωτερική πολιτική σε άλλες χώρες, αλλά ελπίζω ότι όλοι είναι ώριμοι σε αυτή την κατάσταση και αποφεύγουν περαιτέρω κινδύνους για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης