Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχονται οι Κινέζοι για την ειρήνη στην Ουκρανία – Επαφές σε Ρωσία, Ευρώπη

Έρχονται οι Κινέζοι για την ειρήνη στην Ουκρανία – Επαφές σε Ρωσία, Ευρώπη
Από τη Δευτέρα 15/5 οι επαφές των εκπροσώπων του Xi Jinping
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα υλοποιεί τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο πρόεδρος Xi Jinping κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky και στέλνει από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαΐου τους εκπροσώπους της σε Ρωσία, Ουκρανία και Ευρώπη με απώτερο στόχο την εύρεση μιας πολιτικής και διπλωματικής λύσης που θα βάλει τέλος στις εχθροπραξίες και στην ουκρανική κρίση.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, ο ειδικός αντιπρόσωπος Li Hui θα μεταβεί σε Ρωσία, Γερμανία, Πολωνία, Ουκρανία και Γαλλία από τις 15/5 προκειμένου να συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις με κάθε ένα από τα μέρη αυτά προκειμένου να συζητήσει την προοπτική μιας «πολιτικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης».

Παρακολουθούμε στενά

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Wang Wenbin υποστήριξε πως η Κίνα παρακολουθεί συνεχώς και στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και αναζητά να αναλάβει ενεργό μέρος στη διαδικασία της εύρεσης μιας ειρηνικής λύσης.
Επιπλέον, επανέλαβε πως σε αυτήν την προσπάθεια, η Κίνα παραμένει δεσμευμένη στις τέσσερις αρχές που παρουσίασε ο πρόεδρος Xi Jinping και οι οποίες αφορούν το σεβασμό της κυριαρχίας, το σεβασμό του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το σεβασμό στις ανησυχίες καθενός από τα μέρη και την χρήση ειρηνικών μεθόδων για την επίλυση της σύγκρουσης.
Ο Wenbin αναφέρθηκε και στις 12 προτάσεις που παρουσίασε η Κίνα τον περασμένο Φεβρουάριο σχετικά με την ειρήνη στην Ουκρανία και σημείωσε πως το ταξίδι του Li Hui «επιβεβαιώνει την επιθυμία της Κίνας να βοηθήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες».

Εποικοδομητικός ρόλος

«Η Κίνα στέκεται σταθερά στο πλευρό του κόσμου…
Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε εποικοδομητικό ρόλο, να συνεισφέρουιμε στην πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης» υπογράμμισε ο Wang Wenbin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης