Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soylu (Τουρκία): Οι ΗΠΑ αναμειγνύονται στις εκλογές μας (14/5) γιατί απέτυχαν να μας υποτάξουν – Εμείς υπακούμε μόνο στο εθνικό συμφέρον

Soylu (Τουρκία): Οι ΗΠΑ αναμειγνύονται στις εκλογές μας (14/5) γιατί απέτυχαν να μας υποτάξουν – Εμείς υπακούμε μόνο στο εθνικό συμφέρον
«Η Τουρκία έχει ξεκάθαρη θέση στην εξωτερική της πολιτική. Οι ΗΠΑ λένε ‘’να με υπακούς’’. Εμείς υπακούμε στα τουρκικά συμφέροντα», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Suleyman Soylu (του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης/ΑΚΡ του Erdogan) κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ότι αναμειγνύονται στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή (14/5).
Οι εθνικές εκλογές διαμορφώνονται ως η μεγαλύτερη πρόκληση για την εξουσία του Erdogan εδώ και χρόνια.
«Οι ΗΠΑ αναμειγνύονται σε αυτές τις εκλογές... Όλοι σε αυτή τη χώρα το γνωρίζουν ήδη, το δηλώνει ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η επίθεση στον (προεδρικό υποψήφιο της Τουρκίας και αρχηγό του κόμματος Memleket) Muharrem Ince... είναι ξεκάθαρο από πού προήλθε, είναι ξεκάθαρο από πού συντονίστηκε.
Αυτή είναι η Αμερική. Τις τελευταίες ημέρες, ο Biden ενέτεινε τις προσπάθειές του στην Τουρκία» σημείωσε ο Soylu σε συνέντευξή του.
Τόνισε δε ότι οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να προσπαθήσει να υποτάξει την Άγκυρα απέτυχαν.
Η Τουρκία έχει ξεκάθαρη θέση στην εξωτερική της πολιτική. Οι ΗΠΑ λένε ‘’να με υπακούς’’. Εμείς υπακούμε στα τουρκικά συμφέροντα», υπογράμμισε.
«Είμαι από τους πιο εκτεθειμένους σε επιθέσεις και προσβολές, και ένα μεγάλο μέρος τους προέρχεται από ξένους λογαριασμούς», εξήγησε, ενώ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση λαμβάνει επιπλέον προφυλάξεις για να αμυνθεί από κυβερνοεπιθέσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης