Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβάθυνση της συνεργασίας Ρωσίας και Λευκορωσίας με 82 κοινά projects – Έμφαση στη εξερεύνηση του διαστήματος

Εμβάθυνση της συνεργασίας Ρωσίας και Λευκορωσίας με 82 κοινά projects – Έμφαση στη εξερεύνηση του διαστήματος
Στις 8 Δεκεμβρίου 1999, οι ηγέτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας Boris Yeltsin και Alexander Lukashenko υπέγραψαν τη Συνθήκη για τη δημιουργία της Ένωσης Ρωσίας και της Λευκορωσίας
Πάνω από 80 κρατικά προγράμματα ύψους 56,7 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (πάνω από 734 εκατομμύρια δολάρια) έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Συνθήκης για την Ένωση των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατικών, δήλωσε ο Dmitry Mezentsev, γενικός γραμματέας της Ένωσης, στο Διεθνές Νομικό Forum της Αγίας Πετρούπολης το Σάββατο 13 Μαΐου 2023.
«Από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη για την Ένωση, έχουν ολοκληρωθεί 82 προγράμματα της Ένωσης συνολικού ύψους 56,7 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.
Περιλαμβάνουν τη σφαίρα της μικροηλεκτρονικής και των ψηφιακών τεχνολογιών, της υγειονομικής περίθαλψης, της επιστήμης των υλικών και θα τονίσω ιδιαίτερα τη σφαίρα της εξερεύνησης του διαστήματος, επισήμανε, τονίζοντας ότι η συνθήκη καθόρισε το μέλλον της αλληλεπίδρασης μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας και την εμβάθυνση των διμερών του σχέσεων.
Στις 8 Δεκεμβρίου 1999, οι ηγέτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας Boris Yeltsin και Alexander Lukashenko υπέγραψαν τη Συνθήκη για τη δημιουργία της Ένωσης Ρωσίας και της Λευκορωσίας (η συνθήκη τέθηκε σε ισχύ στις 26 Ιανουαρίου 2000 αφού επικυρώθηκε από τα κοινοβούλια των δύο κρατών).
Με βάση τη συνθήκη, η Ρωσική Ομοσπονδία και η Δημοκρατία της Λευκορωσίας διατηρούν την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα, τη δομή του κράτους, το σύνταγμα και τα εθνικά τους σύμβολα, καθώς και τη διακριτή συμμετοχή τους σε διεθνείς οργανισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης