Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Βερολίνο ο Zelensky για το μεγαλύτερο έως τώρα πακέτο στήριξης της Ουκρανίας – Οι συναντήσεις με Scholz, Steinemeier

Στο Βερολίνο ο Zelensky για το μεγαλύτερο έως τώρα πακέτο στήριξης της Ουκρανίας – Οι συναντήσεις με Scholz, Steinemeier
Η Γερμανία προετοιμάζει το μεγαλύτερο έως τώρα πακέτο στήριξης της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Στο Βερολίνο βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος, V. Zelensky, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Frank Walter Steinemeier, αλλά και τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz.
Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πακέτο στήριξης στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Ειδικότερα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Γερμανία προετοιμάζει το μεγαλύτερο έως τώρα πακέτο στήριξης της Ουκρανίας που περιλαμβάνει πυρομαχικά, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, άρματα μάχης και στρατιωτική μηχανολογική υποστήριξη, αξίας άνω των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα, 18 αυτοκινούμενα πυροβόλα, 4 συστήματα IRIS, 12 εκτοξευτήρες αντιαεροπορικών πυραύλων IRIS-T SLS και πύραυλοι, πυρομαχικά, 30 βαριά άρματα μάχης Leopard 1 Α5, 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) Marder και πάνω από 100 τεθωρακισμένα οχήματα άλλων τύπων.
«Στεκόμαστε σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας η οποία υπερασπίζεται τον εαυτό της εναντίον της ρωσικής επίθεσης», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανάρτησή του.

Οι συναντήσεις Zelensky

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έφτασε τα ξημερώματα της Κυριακής 14/5 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βερολίνου.
Μάλιστα, την άφιξή του την ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter, γράφοντας «ήδη στο Βερολίνο. Όπλα. Ισχυρό πακέτο. Αντιαεροπορική άμυνα. Ανοικοδόμηση. ΕΕ. NATO. Ασφάλεια».
ζελ.JPG

Ο Zelensky πρόκειται να έχει συναντήσεις με ομοσπονδιακό πρόεδρο Frank Walter Steinemeier και τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz, ενώ το βράδυ της Κυριακής 14/5 αναμένεται να παραλάβει, εξ ονόματος του ουκρανικού λαού, το βραβείο «Καρλομάγνος» στο Άαχεν.
Πάντως, το ακριβές πρόγραμμα της πρώτης επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου στη Γερμανία από τον Φεβρουάριο του 2022 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επισήμως, ενώ λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης