Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία εκπαιδεύει Ουκρανούς και τους εξοπλίζει με δεκάδες τεθωρακισμένα και AMX-10RC

Η Γαλλία εκπαιδεύει Ουκρανούς και τους εξοπλίζει με δεκάδες τεθωρακισμένα και AMX-10RC
Η Γαλλία υποστηρίζει ότι «είναι λιγάκι πρόωρο» να σταλούν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία
Τη δέσμευση ότι η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα του στρατού της Ουκρανίας με «δεκάδες» τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης τύπου AMX-10RC ανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky στο Παρίσι.
«Τις εβδομάδες που έρχονται, η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα του ουκρανικού στρατού με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων AMX-10RC» αναφέρει σε κείμενο της η γαλλική προεδρία, η οποία επισημαίνει ότι η Γαλλία θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της και «στην υποστήριξη των δυνατοτήτων αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας».

Η συνδρομή της Γαλλίας

Όπως αναφέρεται, η Γαλλία έχει ήδη παραδώσει στην Ουκρανία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας μικρού βεληνεκούς Mistral, μέσου βεληνεκούς Crotale και εξετάζει μαζί με την Ιταλία το ενδεχόμενο να στείλει εξελιγμένα συστήματα εδάφους-αέρος SAMP/T.

Όχι σε μαχητικά

Όσον αφορά το αίτημα των Ουκρανών για την παραχώρηση μαχητικών αεροσκαφών, η γαλλική πλευρά υποστηρίζει ότι «είναι λιγάκι πρόωρο» καθώς θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι χειριστές, κάτι που αποτελεί μια μακρά και περίπλοκη διαδικασία.

Προς νέες κυρώσεις

Macron και Zelensky τάχθηκαν υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων και τη συνέχιση της ενίσχυσης των δεσμών από τη μια της Ουκρανίας και από την άλλη του NATO και της ΕΕ.
«Η Ουκρανία και η Γαλλία συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να αυξηθούν οι πιέσεις που ασκούμε συλλογικά στη Ρωσία με νέες κυρώσεις προκειμένου να εξασθενήσει η δυνατότητα της χώρας αυτής να συνεχίσει τον παράνομο επιθετικό πόλεμό της.
Το μέλλον της Ουκρανίας και του λαού της βρίσκεται εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αναγνωρίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας και της έχει παραχωρήσει καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη» τονίζει η γαλλική προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης