Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 22 μηνών πλησιάζει το φυσικό αέριο - Αποθέματα, χαμηλή ζήτηση συγκρατούν την τιμή

Σε χαμηλό 22 μηνών πλησιάζει το φυσικό αέριο - Αποθέματα, χαμηλή ζήτηση συγκρατούν την τιμή
Ωστόσο, οι traders βλέπουν το ενδεχόμενο υψηλότερης χρήσης φυσικού αερίου τις επόμενες εβδομάδες, εάν ο καιρός γίνει πιο ζεστός
Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου για τον επερχόμενο χειμώνα υποχώρησαν εν μέσω χαμηλής ζήτησης, ενώ τα υψηλότερα από τα κανονικά αποθέματα διευκολύνουν την προετοιμασία για την επόμενη περίοδο θέρμανσης.
Τα futures Φεβρουαρίου για το ολλανδικό φυσικό αέριο υποχώρησαν έως και 8,5% -η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 4 μηνών- σε περίπου 51 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Πτωτικά κινήθηκαν και οι τιμές για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχει αυξανόμενη πεποίθηση ότι η αγορά θα είναι σε θέση να αντέξει πιθανούς κλυδωνισμούς. Εξάλλου, τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ευρώπης είναι ασυνήθιστα υψηλά, με πληρότητα 63%, εν μέσω σταθερής προσφοράς, ήπιου καιρού και ισχυρότερης συμβολής των ανανεώσιμων πηγών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ζήτηση βιομηχανικού αερίου στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο ήταν 20% χαμηλότερη από τον μέσο όρο πενταετίας.
Ωστόσο, οι traders βλέπουν το ενδεχόμενο υψηλότερης χρήσης φυσικού αερίου τις επόμενες εβδομάδες, εάν ο καιρός γίνει πιο ζεστός, καθώς θα προκύψουν ανάγκες τροφοδοσίας κλιματιστικών. Οι κίνδυνοι για τον επερχόμενο χειμώνα βρίσκονται στο επίκεντρο και θα εξαρτηθούν από ποικίλους παράγοντες, όπως από την αλλαγή του καιρού έως την ξαφνική ανάκαμψη των κινεζικών εισαγωγών LNG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης