Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Kilicdaroglu: Είμαστε εδώ και θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος

Μήνυμα Kilicdaroglu: Είμαστε εδώ και θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος
«Mην πέσετε σε απόγνωση, θα πάρουμε τις εκλογές», ήταν το μήνυμα του Kemal Kilicdaroglu στους οπαδούς του
«Mην πέσετε σε απόγνωση, θα πάρουμε τις εκλογές», διαμήνυσε σήμερα 15/5 στους οπαδούς του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενόψει του δεύτερου γύρου των τουρκικών προεδρικών εκλογών, στη σκιά της πρωτιάς του Ταγίπ Ερντογάν, που διέψευσε τις δημοσκοπήσεις.
Επίσης, ανήρτησε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο δηλώνει «είμαστε εδώ και θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος» και χτυπάει αποφασιστικά το χέρι στο τραπέζι.
«Εγώ είμαι εδώ, εδώ. Κι εσείς εδώ. Σας ορκίζομαι πως θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος. Είμαι εδώ!» λέει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.
«Αγαπητοί άνθρωποι, δουλεύουμε ασταμάτητα από χθες. Μην πέσετε σε απόγνωση. Θα σταθώ όρθιος. Θα σας πω τις σαφείς παρατηρήσεις μου για το τι συμβαίνει. Τότε θα σηκωθούμε και θα πάρουμε αυτές τις εκλογές μαζί. Στο τέλος, θα γίνει μόνο αυτό που λέει το έθνος μας» ήταν το μήνυμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης στο Twitter.
Στον δεύτερο γύρο και επισήμως θα διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Ο Ερντογάν αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου, με ποσοστό 49,51%, έναντι 44,88% του Κιλιτσντάρογλου και 5,17% του Σινάν Ονάν, διαψεύδοντας όλες τις εκτιμήσεις και τις δημοσκοπήσεις που τον έδιναν στη δεύτερη θέση.
Την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου εξέδωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου. Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 28 Μαΐου.
Η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 88,92% στις κάλπες που στήθηκαν εντός της Τουρκίας, ενώ η συμμετοχή για τους Τούρκους που ψήφισαν στο εξωτερικό ανήλθε στο 52,69%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης