Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Καρτέλ ενέργειας καταχράστηκε κρατικές επιδοτήσεις για τους πολίτες

Γερμανία: Καρτέλ ενέργειας καταχράστηκε κρατικές επιδοτήσεις για τους πολίτες
Η ρυθμιστική αρχή είχε ενδείξεις ότι οι τρέχουσες τιμές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν αντικειμενικά για τους τελικούς πελάτες και ξεκίνησε διαδικασίες για τον έλεγχο τέτοιων παραβιάσεων
Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας διεξάγει έρευνα σε διψήφιο αριθμό προμηθευτών ενέργειας για πιθανή κατάχρηση του πλαφόν στις τιμές που εισήγαγε η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους πολίτες και τις εταιρείες από την άνοδο του ενεργειακού κόστους, μεταδίδει το Reuters.
Το Βερολίνο εισήγαγε πέρυσι πακέτο 200 δισ. ευρώ για να βοηθήσει τις εταιρείες και τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με ιστοτόπους καταναλωτών, τα τιμολόγια ορισμένων Γερμανών προμηθευτών ξεπερνούν τα ανώτατα όρια που θέσπισε το κράτος, παρά την πτώση των παγκόσμιων τιμών του φυσικού αερίου σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι ορισμένοι προμηθευτές αυξάνουν τις τιμές για να επωφεληθούν από τις επιδοτήσεις.
«Καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε το κράτος από την εκμετάλλευση», δήλωσε ο Andreas Mundt, επικεφαλής του γραφείου που διεξάγει την έρευνα κατά του πιθανού καρτέλ.
Η ρυθμιστική αρχή είχε ενδείξεις ότι οι τρέχουσες τιμές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν αντικειμενικά για τους τελικούς πελάτες και ξεκίνησε διαδικασίες για τον έλεγχο τέτοιων παραβιάσεων, πρόσθεσε ο Mundt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης