Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελείωσαν τα ψέματα – Η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία εξαντλείται τον Ιούλιο, η αποτυχία της αντεπίθεσης φέρνει το τέλος

Τελείωσαν τα ψέματα – Η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία εξαντλείται τον Ιούλιο, η αποτυχία της αντεπίθεσης φέρνει το τέλος
Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει περίπου 113 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Από το τελευταίο τεράστιο πακέτο βοήθειας, που ενέκρινε το Κογκρέσο για την Ουκρανία, έχουν απομείνει περί τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, εκτιμά to Politico.
Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει περίπου 113 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι οποίες περιλαμβάνουν στρατιωτική βοήθεια, άμεση δημοσιονομική  ενίσχυση, εκπαίδευση, χρηματοδότηση για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, κ.α.
Μόλις τα τελευταία 6 δισεκατομμύρια δολάρια εξαντληθούν, το Πεντάγωνο δεν θα μπορεί να στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.
Αυτό σημαίνει ότι ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει σύντομα περισσότερες δαπάνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Biden αποκάλυψε ότι ο Λευκός Οίκος συζητά ένα νέο πακέτο και πρόκειται να ζητήσει την έγκρισή του το συντομότερο δυνατό, ώστε τα όπλα να συνεχίσουν να ρέουν προς την Ουκρανία.

Υποστήριξη αλλά και...αστερίσκοι

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο η κυβέρνηση Biden είναι «πλήρης αφοσιωμένη» στην υποστήριξη του Κιέβου στον πόλεμο «για όσο χρειαστεί».
Ωστόσο όπως επισημαίνει το Politico, τα τεράστια πακέτα βοήθειας για την Ουκρανία μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να περάσουν στο Κογκρέσο όσο πριν, καθώς υπάρχει η συζήτηση για το ανώτατο όριο του χρέους και η διαφωνία από μια μικρή αλλά σημαντική ομάδα Ρεπουμπλικάνων.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως η πλειονότητα των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζει τον εξοπλισμό της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας του κόμματος, η οποία μάλιστα επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο επειδή δεν στέλνει όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη.
«Αν και υπάρχουν διαφωνίες, η μεγάλη πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων - σίγουρα στη Γερουσία και αναμφισβήτητα και στη Βουλή των Αντιπροσώπων - πιστεύει ακράδαντα ότι χρειαζόμαστε τη νίκη της Ουκρανίας όχι μόνο για αυτήν την περιοχή. αλλά για τις ΗΠΑ και τα συμφέροντά μας για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο γερουσιαστής Lindsey Graham.
Από την πλευρά των Δημοκρατικών, ουσιαστικά δεν υπάρχει αντίθεση στον οπλισμό της Ουκρανίας.
Ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρή υποστήριξη στο Κογκρέσο για τον οπλισμό της Ουκρανίας, τα γεράκια στην Ουάσιγκτον ανησυχούν ότι θα μπορούσε να μειωθεί εάν η αντεπίθεση της Ουκρανίας αποτύχει.

O Zelensky ενδιαφέρεται μόνο για όπλα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky
ο οποίος επισκέφθηκε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενδιαφέρεται μόνο για την απόκτηση περισσότερων όπλων και όχι για την ειρήνη, αποκάλυψε ο Ιταλός δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, Alessandro Di Battista.
«Ο Zelensky πραγματοποίησε μία περιοδεία για να πάρει όπλα και πυρομαχικά.
Το μόνο πράγμα που αναζητά είναι τα όπλα γιατί δεν τον ενδιαφέρει η ειρήνη», είπε ο Ιταλός πρώην βουλευτής.
Ο Di Battista, ο οποίος είναι επίσης ακτιβιστής και πρώην εξέχον μέλος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων (M5S), άσκησε κριτική στην ιταλική κυβέρνηση, η οποία δέχθηκε τον Zelensky στη Ρώμη.
Ο δημοσιογράφος είπε ότι το 60% των Ιταλών είναι κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία.
«Ντρέπομαι που είδα τους ευρωπαίους ηγέτες να μετατρέπονται σε εμπόρους όπλων, ανίκανους να πουν τη λέξη διαπραγματεύσεις», σημείωσε.
Ο Di Battista ανήκει σε μια ευρεία ομάδα Ιταλών φιλειρηνιστών, μαζί με άλλα γνωστά δημόσια πρόσωπα, δημοσιογράφους και εκπροσώπους του πολιτιστικού χώρου.

Η περιοδεία Zelensky

Στις 14 Μαΐου, ο Zelensky βρέθηκε στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron.
Πριν, επισκέφτηκε τη Γερμανία όπου συζήτησε την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέφθηκε επίσης τη Ρώμη και το Βατικανό, συναντώντας την ιταλική ηγεσία και τον Πάπα Φραγκίσκο.
Επισκέφθηκε επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο και είχε συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak.
Την Τετάρτη (17/5), η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik ότι επισκεπτόμενος τις δυτικές χώρες ο Zelensky προσπαθεί να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης