Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan - σιτηρά: Παράταση δύο μηνών στη Συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας, χάρη στην Τουρκία

Erdogan - σιτηρά: Παράταση δύο μηνών στη Συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας, χάρη στην Τουρκία
Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε πώς πληρούνται όλοι οι όροι της συμφωνίας και ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος
«Με τις προσπάθειες της χώρας μας αλλά και την υποστήριξη των Ρώσων και Ουκρανών φίλων μας, αποφασίστηκε η παράταση της Συμφωνίας για τον Διάδρομο των Σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα για άλλους 2 μήνες», έκανε γνωστό ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
«Καλή τύχη σε όλο τον κόσμο.
Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε πώς πληρούνται όλοι οι όροι της συμφωνίας και ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.
Επιπλέον, οι Ρώσοι φίλοι μας δήλωσαν ότι δεν θα εμποδίσουν τις εξαγωγές με τουρκικά πλοία.
Τους είμαστε ευγνώμονες για αυτό.
Ελπίζουμε ότι θα δούμε τις μέρες που ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα τελειώσει πρώτα με μόνιμη κατάπαυση του πυρός και μετά με ειρήνη», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστώντας τους Putin – Zelensky για την υποστήριξή τους στη συμφωνία, όπως και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.
«Εύχομαι αυτή η απόφαση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την αδιάλειπτη λειτουργία των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων και ιδιαίτερα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στα σιτηρά των χωρών που έχουν ανάγκη, να είναι επωφελής για όλα τα μέρη», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης